Animale de companie

#caini #inteligenta caini #privire caini

Care e secretul privirii de catelus?

E greu sa rezisti privirii de catel, stapanii stiu asta: fie ajungi sa-i dai o bucata de friptura, fie te joci cu el. Insa privirea fixa a cainelui nu e doar un obicei, are un scop precis, arata specialistii.


Principalul motiv pentru care cainii se uita in ochii stapanului este ca asteapta o delicatesa, insa unii caini duc lucurile la extrem si isi urmaresc stapanii prin casa zi de zi.

De multe ori privirea cainelui reprezinta un semnal si ca asteapta sa primeasca atentie sau sa mearga in parc la o plimbare. Un joc distractiv sau o calatorie pot fi "antidotul".

Exista insa si caini extrem de inteligenti care pot citi pe fata stapanului anumite semnale privind starea emotionala, motiv pentru care ii urmaresc insistent.

In genere, privirea cainelui este un factor pozitiv in relatia cu stapanul, iar dresorii ii indeamna sa faca acest lucru pentru a intelege mai bine ce se doreste de la ei.

Cu toate acestea, e de retinut ca nu e indicat sa te uiti direct in ochii unui caine strain: aceasta situatie poate fi considerata o provocare directa, iar cainele va deveni agresiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea