Animale de companie

#animale de companie #caini #ingrijire caini #curiozitati caini #vedere caini #reproducere caini

6 curiozitati despre catei

Tocmai cand credeai ca nu mai exista lucruri pe care sa nu le stii despre caini, afli ca aceste animale de companie au o vedere nocturna mai buna decat multe alte specii, au un miros de 100.000 de ori mai dezvoltat decat oamenii si pot da nastere la nu mai putin de 66.000 de pui, in 6 ani. Descopera si alte curiozitati legate de caini!


1. Cainii pot fi identificati dupa amprenta nasului

Potrivit specialistilor, amprenta nasului cainilor este unica, la fel cum este cea a degetelor la oameni. Aceasta poate fi folosita pentru identificarea cateilor pierduti si gasiti.


2. Peste 30% dintre stapanii de catei vorbesc cu ei la telefon sau le lasa mesaje telefonice!

Atunci cand adopti un catel, acesta devine instantaneu un membru al familiei, cu drepturi depline. Desi obisnuiesti sa vorbesti tot timpul cu el cand esti in preajma lui, nu-i asa ca te-ai surprins, de multe ori, cerandu-l la telefon sau lasandu-i mesaje telefonice? Nu esti singurul! Aproape 33% dintre stapanii de catei trateaza patrupedele precum oamenii!


3. Cainii vad mai bine noaptea decat oamenii

Chiar daca sunt considerati, pe nedrept, daltonisti, un lucru este cert: au o vedere nocturna mai buna decat oamenii. Potrivit medicilor, exista o substanta in structura oculara a cainilor care reflectea lumina din spatele retinei si ii ajuta sa vada destul de bine pe intuneric.


4. O catea si un caine, impreuna cu puii lor, pot avea peste 66.000 de pui, in 6 ani

Daca nu sunt castrati, cainii sunt adevarate "masinarii" de produs pui. Specialistii au demonstrat ca un catel si o catea, impreuna cu puii lor, pot da nastere la peste 60.000 de caini, in mai putin de 6 ani. Incredibil, nu-i asa?


5. Mirosul cainilor este de 100.000 de ori mai dezvoltat decat la oamenii

Mirosul este principalul simt al cainilor. Este cel cu care vaneaza, identifica mancarea si sesizeaza pericolele care se apropie de el. Acest simt mult mai dezvoltat la caini decat la oameni!


6. Cainii transpira doar prin pernitele labelor

Cainii nu transpira decat intre pernitele labutelor, deoarece acolo se afla singurele glande sudoripare ale acestei specii de animale.

Sursa foto: welcomedoglovers.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea