Animale de companie

# caini vagabonzi #studiu #caini #stramosi caini #stramosi lupi

Cainii nu se trag din lupi! Iata cine este stramosul celui mai bun prieten al omului

Cercetatorii au descoperit ca lupii nu sunt stramosii directi ai cainilor, asa cum se credea pana acum. Ambele specii au evoluat dintr-un mamifer care traia in era glaciara .

Contrar credintei comune, cainii nu sunt lupi domesticiti. Cele doua specii de mamifere s-au adaptat in mod diferit in urma cu 11.000 - 34.000 de ani.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au emis o teorie conform careia domesticirea cainilor a fost un proces mai lung si mai complex decat si-au inchipuit geneticienii pana de curand. Un argument in acest sens il reprezinta faptul ca legaturile dintre mai multe rase de caini sunt mai stranse decat cele dintre rasa canina si cea a lupilor.

Studiul a analizat genele a 3 specii de lupi originari din regiunile din care se presupune ca au evoluat (China, Croatia si Israel), dar si ADN-ul rasei canine Basenji (Africa Centrala) si a rasei Django (Australia), care detin gene similare cu lupii mentionati.

Rezultatele arata ca genomii comuni ai acestora dateaza din era glaciara si apartineau unor specii canine din care se trag atat lupii, cat si cainii domesticiti de astazi. Animalele preistorice erau dresate de oameni sa vaneze si sa apere asezarile umane de pradatori.

Sursa foto: woldbiology.edublogs.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea