Animale de companie

#animale de companie #sanatate #caini #beneficii animale

Cainii ne imbunatatesc sanatatea

Mai multe studii din ultimii ani au concluzionat ca persoanele care detin animalute de companie sunt mai fericite si mai sanatoase din punct de vedere psihic decat cele care nu au un caine sau o pisica. O cercetare recenta vine sa intregeasca aceste concluzii si concluzioneza ca patrupedele sunt de mare ajutor pentru sanatatea psihica a stapanilor lor.



Chiar daca descoperirea nu este o surpriza, cercetatorii au analizat in detaliu ce impact fizic si psihic au cainii, pisicile si alte animale asupra celor care le detin.

Una dintre concluzii a fost ca proprietarii de animale de companie se simt mai bine decat ceilalti. Au mai mult respect de sine, sunt mai in forma, se simt mai putin singuri si nu-si fac atatea griji.

"Aceste rezultate aduc proba tangibila ca animalele au un impact deosebit de pozitiv asupra vietii stapanilor lor, atat pe plan psihic, cat si fizic, avand si rolul unui important sprijin social", au declarat autorii studiului.

Cele mai multe beneficii par sa le aduca insa cainii. In afara de faptul ca ajuta la intarirea respectului de sine, cainele constituie si un sprijin social cand stapanul lor are nevoie de asa ceva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului