Animale de companie

#caini #protectia animalelor #politia animalelor #caini fara stapan

Cainii din ecarisajul Sectorului 1 au nevoie de ajutor!

Cainii din ecarisajul localizat in sectorul 1 al Municipiului Bucuresti, se afla intr-o situatie jalnica. Intr-o singura boxa sunt tinuti foarte multi caini, care nu sunt ingrijiti si nu li se acorda suport medical.

 

Pe langa faptul ca intr-o incapere stau mai multi caini decat ar trebui, boxele nu sunt curatate. Asadar, animalele sunt inconjurate de mizerie, apa este murdara, mancarea este amestecata cu fecale, iar din interiorul boxelor este perceput un miros insuportabil.

In afara de mizeria care dainuie in acest ecarisaj , medicii nu au grija de animalele din adapost. Cainii sunt plini de paraziti, au demodecia, precum si alte afectiuni si sunt foarte slabi. Intrebati de cei de la asociatie daca animalele sunt deparazitate si se afla sub tratament acestia au spus: „Ce rost are sa mai facem ceva aici, din moment ce in orice clipa putem fi concediati?"

 

Ecarisajul din sectorul 1 este situat pe Strada Odai, nr 3-5, Bucuresti.

 

Asociatia de protectia a animalelor ''Depind de noi" face apel atat la ONG-uri cat si la persoanele care detin masina, pentru a returna de urgenta acei caini in teritorii, conform hotararii H.C.L.SECT.1 NR.343/2009. Acest lucru inseamna ca animalele vor fi returnate in zonele din care au fost capturate si vor avea statutul de caini comunitari .

Pentru a face aceasta actiune posibila, asociatia „Depind de noi”, cere ajutorul soferilor voluntari, care au masini proprii. De asemenea, pentru ca transportul sa se desfasoare in bune conditii acestia este bine sa aiba o cusca de transport, de preferinta metalica. Pe langa transport, asociatia mai cere ajutorul si unor medici voluntari si a persoanelor fizice. De asemenea, asociatia mai are nevoie de medicamente pentru tratarea animalelor bolnave.

Inainte insa ca animalele sa fie returnate in teritorii vor fi castrate, vaccinate si deparazitate. Cainii vor fi in permanenta monitorizati de catre asociatia „Depind de noi” si vor fi ingrijiti si hraniti de iubitorii de animale din zona in care sunt returnati.

Cainii care sunt bolnavi nu vor fi returnati in teritorii, pana cand nu vor fi tratati. Acestia vor ramane in grija celor de la asociatia „Depind de noi”, pana in momentul refacerii.

Cei care doresc sa faca acest lucru pot solicita o delegatie de la asociatia „Depind de noi”, prin care sa poata scoate gratuit cainii din ecarisaj. Acest lucru este posibil deoarece asociatia a semnat un protocol cu Primaria Sectorului 1 si Politia animalelor pentru a scoate animalele din ecarisaj. Politia animalelor este o autoritate oficiala care se ocupa de implementarea si respectarea drepturilor animalelor care si-a inceput activitatea la inceputul anului 2010, in Bucuresti.

Delegatiile pot fi trimise direct pe mail de catre Elena Honceriu -presedintele asociatiei de protectia a animalelor ''Depind de noi".

Aceasta actiune este de durata, deoarece in acel ecarisaj exista aproximativ 550 de caini. Prima zi de returnare a animalelor este 13 August 2010. Persoanele care vor sa ajute la ridicarea acestor caini sunt asteptate de personalul asociatiei la ora 9:00, la metroul de la Gara de Nord. Cei care doresc sa participe la aceasta activitate, trebuie sa isi confirme prezenta pana cel tarziu in data de 12 August 2010, ora 13:00.

Actiunea va dura pe o perioada indelungata de timp, pana ce toti cainii vor fi scosi din ecarisaj. De asemenea, actiunile pot fi facute si de o singura persoana (nu in grup), insa acestea vor fi facute numai pe baza unei delegatii. Dupa ce este scos din ecarisaj, cainele trebuie sa ajunga in grija asociatiei, pentru a fi deparazitat, sterilizat si tratat in cazul in care este bolnav.

In cazul in care doresti sa participi la ajutarea acestor animale poti suna la 0766.734.422 sau poti trimite un email la honceriuelena@yahoo.com.

Asociatia non guvernamentala (ONG) de pretectie a animalelor „Depind de noi” este o asociatie nou infiintata. Aceasta a fost fondata in urma cu 3 luni si lupta pentru drepturile animalelor . De asemenea, asociatia ajuta protectorii de animale, din zonele in care cainii sunt replasati, cu mancare pentru animale obtinuta prin sponsorizari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului