Animale de companie

#animale de companie #caini #alergii #imunizare alegiii

Cainii de companie ii protejeaza pe copii de alergii

Animalele domestice, in special cainii, ii ajuta pe copii sa aiba un risc scazut de dezvoltare a unor reactii alergice, informeaza portalul belgian Passionsante, citat de Agerpres.

Dermatita atopica este o boala a pielii care afecteaza un numar mare de copii si care se vindeca de la sine odata cu varsta. Totusi, raman destule persoane, atat tineri cat si adulti, care sunt afectati de aceasta alergie, potrivit sursei citate. Termenul "atopica" se refera la o predispozitie genetica de dezvoltare a acestui tip de alergie, insa contactul la varste fragede cu animale de companie pare sa aiba un efect protector.

O echipa de cercetatori de la Institutul "Mario Negri" din Milano a trecut in revista mai multe studii pe tema dermatitei atopice, a analizat date si a tras concluzii. Rezultatul a scos la iveala un impact favorabil in cazul contactului cu un caine, un oarecare efect in cazul animalelor de companie in general, insa niciun impact in cazul contactului cu o pisica. Se pare ca de vina este flora microbiana, care difera de la specie la specie si care nu declanseaza acelasi tip de reactie din partea sistemului imunitar al copilului.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea