Animale de companie

#animale #caini #pisici #animal de casa #caini vs pisici

Caini vs pisici - care este un animal de casa mai bun?

Cainii sunt animale de companie mai populare, spre deosebire de pisici. Acestia sunt cunoscuti pentru faptul ca sunt iubitori si au tendinta de a fi ascultatori, de a-si proteja stapanii si de a fi foarte jucausi. Pe de cealalta parte, pisicile au un comportament destul de nepasator si nu sunt foarte iubitoare cu stapanii, decat atunci cand isi doresc anumite lucruri.

Daca esti indecis intre ce animal de companie sa alegi dintre cele doua, iata cateva puncte care ar putea sa te ajute sa iei mai usor aceasta decizie.

Cainii de companie sunt usor de dresat

Cu siguranta nu vei reusi sa dresezi o pisica. De regula aceasta sunt foarte incapatanate si nu sunt dispuse sa faca niciun efort pentru a-si multumi stapanii, nici macar in schimbul unor recompense.

Este adevarat ca un caine are nevoie de dresaj pentru ca este mai jucaus si pentru ca il scoti la plimbare, insa pisica nu te va asculta, sub nicio forma, cand ii vei spune sa nu se urce pe masa sau sa nu iti zgarie canapeaua. Chiar daca de fata cu tine va renunta sa faca acest lucru, in lipsa ta va face tot asa cum ii place ei.

Cainii de companie au nevoie de mai multa atentie

Indiferent ca afara ploua, ninge sau este canicula, cainele tau are nevoie de o plimbare, iar tu esti singura persoana care va putea sa faca ceva in acest sens. Din acest punct de vedere, cainele este o responsabilitate mai mare, pe care trebuie sa ti-o asumi.

Pisica are nevoie doar o litiera si nu depinde de tine atunci cand trebuie sa isi faca nevoile.

Cainii sunt mai prietenosi

Daca ai un caine, acesta se va juca frumos cu toti membrii familiei. Nu va zgaria si nu va musca. Pe de cealalta parte, pisica nu are un grad de toleranta foarte ridicat si este foarte razbunatoare. Este foarte posibil ca aceasta sa muste si sa razbune ori de cate ori va simti ca spatiul i-a fost invadat.

Este adevarat ca si un caine poate musca, insa acesta poate fi antrenat si rasplatit astfel incat sa invete ca in casa ta este acceptat si tolerat doar un anumit timp de comportament. Pe de cealalta parte, pisica nu va fi interesata de aceste lucruri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare