Animale de companie

#animale inteligente #animale de casa #pisici #caini

Caini versus pisici. S-a dovedit care rasa este mai inteligenta

Vesnicul razboi intre caini si pisici se pare ca are un castigator. Potrivit unui studiu publicat recent in editia online a ziarului britanic "The Independent", felinele ar fi cele care ar avea un avantaj in fata rivalilor dintotdeauna, cainii.

Un studiu realizat pe 2.000 de fosile arata ca familia pisicilor a supravietuit, din punct de vedere istoric, mult mai bine decat cea a cainilor. Cercetarea a scos la iveala faptul ca felinele au jucat un rol important in disparitia a 40 de specii de canide, ceea ce nu se poate spune insa si invers.

"Pisicile au gheare retractile pe care le folosesc doar cand prind prada. Acest lucru le-a permis sa nu le uzeze si sa le pastreze ascutite. Cainii nu pot face acest lucru si sunt in dezavantaj fata depisici intr-o ambuscada", a spus Daniele Silvestro, unul dintre profesorii participanti la studiu, de la Universitatea Lausane din Elvetia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea