Animale de companie

#caine urs #pisica cu colti #carnivore #carnivore mari #animale preistorice

Cainele-urs si pisica cu colti sabie, printre cele mai mari carnivore din preistorie

Trei mamifere mari, cainele-urs si doua specii de pisici cu colti sabie, au fost printre cei mai mari pradatori ai lumii, acum 9 milioane de ani.

Aceste mamifere s-au dezvoltat si coabitat in Spania, in apropiere de Madrid. Felinele faceau parte din aceeasi familie, Felidae, din care fac parte si pisicile domestice.

Aceste pisici preistorice au locuit impreuna in zone impadurite si au vanat aceleasi specii de animale: cai si vite. Tehnica de vanatoare era imobilizarea pradei si muscatura in gat, ceea ce producea o moarte rapida, cauzata de distrugerea vaselor de sange si a traheei.

Aceste descoperiri indica relatia dintre pradator si prada si asemanarile cu fenomenele din zilele noastre, cand lanturile trofice functioneaza similar. Cercetatorii sunt de parere ca obiceiurile mamiferelor carnivore de acum 9 milioane de ani sunt similare celor de astazi.


Sursa foto: news.discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea