Animale de companie

#caini #dresaj caini

Cainele urineaza in casa? Iata cum il disciplinezi

Catelusii sunt foarte simpatici, indiferent de rasa, si nu ai cum sa te superi pe ei nici macar atunci cand fac ceva gresit.

Totusi, atunci daca oservi ca animalutul isi face nevoile in casa, nu il lasa in pace in ideea ca este este mic si ca nu se poate stapani. Din contra, antrenamentul si dresajul trebuie sa inceapa cat mai devreme.

Iata ce trebuie sa faci atunci cand il suprinzi pe catel ca isi face nevoile in casa

Actioneaza pe moment

Specialistii spun ca daca il mustrezi pe caine in primele 30 de secunde dupa ce face ceva gresit, sansele ca el sa inteleaga mesajul pe care vrei sa i-l transmiti sunt mult mai mari decat daca o faci dupa 5 minute. Imediat cum vezi ca animalutul si-a facut nevoile in casa, cearta-l si arata-ti dezamagirea. Vei fi surprins sa realizezi cat de empatic este un caine si cat de rapid va intelege ca ceea ce a facut este o greseala.

In momentul in care il certi, repeta de mai multe ori cuvintele "NU!" si "AFARA", aratand cu degetul catre usa. In acest fel catelul va intelege ca atunci cand vrea sa isi faca nevoile trebuie sa iasa afara. Este foarte posibil ca data urmatoare cand va trebui sa urineze, sa zgarie usa pe care i-ai indicat-o.

De asemenea, daca inca nu are voie sa iasa afara (pentru ca are toate vacinurile), pune-i la dispozitie un spatiu special in care isi poate face nevoile. Fie ca este vorba de o cutie de plastic, plina cu nisip) sau scurgerea de la baie, orice este mai bine decat pe covor, pe parchet sau pe gresie.

Scoate catelul afara regulat

Nu il lasa pe animalut sa planga prea mult in fata usii. Pentru ca este inca foarte mic, acesta nu poate sa isi controleze muschii, mai ales fiind vorba despre o nevoie primara. In momentul in care zgarie usa sau plange in fata acesteia, pune-i lesa si scoate-l la plimbare. Doar asa vei reusi sa ai un caine educat, care intelege exact ceea ce iti doresti.

De asemenea, dupa cateva luni, ar fi bine sa incepi sa ii formezi deja un program si sa il scoti afara de 3 sau 4 ori pe zi. In acest fel el va ireusi sa reziste mai mult si sa nu aiba nevoie de plimbari foarte dese, ca la inceput.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea