Animale de companie

#caini #jucarii caini #activitati caini

Cainele tau se plictiseste repede de jucarii?

Ti s-a intamplat vreodata sa-i cumperi catelului tau o jucarie atractiva, dar de care patrupedul sa se plictiseasca rapid? Explicatia este urmatoarea: specialistii spun ca animalele de companie, precum cainii, prefera jucariile pe care le pot percepe ca prada.

Asadar, data viitoare cand cumperi jucarii pentru catel, alege-le pe cele care pot fi considerate prada, care au gust de mancare sau care pot fi sfasiate. Jucariile pentru catei trebuie sa fie moi, usor de manipulat si de mestecat.

Cainii isi pierd rapid interesul pentru jucariile tari, care nu scot sunete sau care sunt greu de folosit. Jucaria ideala pentru caini trebuie sa fie o combinatie atractiva de mirosuri, sunete, culori si texturi.

O alta solutie pentru a stimula cainele este ca stapanul sa participe si el la joaca sa. Pentru un animal atat de social precum este cainele, jucariile devin cu adevarat interesante atunci cand fac parte dintr-un joc cu o alta persoana.

De altfel, sustin expertii, foarte putine jucarii capteaza atentia cainilor pentru un timp indelungat, daca stapanul nu este prin preajma sa participe la distractie!

Sursa foto: news.discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare