Animale de companie

#caine #dieta #obezitate animale #obezitate caini #regim caini #regim slabire

Cainele tau este gras? Cum il ajuti sa slabeasca

Obezitatea nu este o problema doar a oamenilor. Din pacate si cainii se pot confrunta cu probleme mari de greutate. Este de datoria stapanului sa ia masuri in cel mai scurt timp si sa il ajute pe patruped sa ajunga la greutatea ideala.


Alimentatia


In mod normal, cea mai simpla varianta este sa incerci sa calculezi cu atentie cantitatea de mancare oferita cainelui. Nu ii lasa acestuia bolul plin cu mancare pe toata durata zilei. Foarte multi caini mananca, nu pentru ca le este foame, ci pentru ca le este pofta sau pentru ca bolul le este la indemana.

Medicii veterinari recomanda, in functie de rasa si varsta cainelui, o anumita cantitate de mancare in fiecare zi. Incearca sa nu depasesti cantitatea respectiva, chiar daca patrupedul nu pare sa se sature. Este normal ca el sa isi doreasca mai mult, avand in vedere ca stomacul lui este obisnuit cu o cantitate mai mare de alimente.

De asemenea, dincolo de cantitatea de mancare trebuie sa acorzi atentie si numarului de calorii pe care il contin produsele alimentare oferite cainelui. Cu cat acestea sunt mai calorice, cu atat cainele se va ingrasa mai mult. Un alt sfat este sa eviti sa ii oferi mancaruri bogate in grasimi. Analizeaza cu atentie diferitele ambajale ale mancarurilor pentru caini si alege varianta care contine cel mai mic numar de calorii si grasimi.

Un alt aspect important este sa eviti sa ii mai oferi gustari intre mese. Biscuitii si batoanele care veneau ca un rasfat pentru patruped ar trebui sa fie reduse considerabil, daca nu chiar eliminate in totalitate.


Miscarea fizica


Dieta nu este singurul element cheie pentru ca patrupedul sa slabeasca. Cainele trebuie sa depuna mai mult efort fizic decat in mod obisnuit. Acest lucru inseamna ca trebuie ca tu sa ai timpul si rabdarea necesare pentru a-l duce zilnic in parc si pentru a-l stimula sa se joace, sa faca efort.

Dincolo de iesirile obligatorii, ar fi bine ca, in fiecare seara, sa il duci pe caine in cel mai apropiat parc. Ia cu tine o minge de dimensiuni mici (o minge de tenis), pe care sa o arunci la 10 - 20 de metri distanta, astfel incat cainele sa alerge dupa ea. Pentru ca el va obosi destul de repede, ar fi bine sa ai la tine un bol si o sticla cu apa rece, astfel incat cainele bea suficienta apa si sa se hidrateze.

Plimbarile si iesirile in parc trebuie sa fie facute zilnic, pentru o perioada de cel putin doua luni, astfel incat rezultatele sa fie vizibile.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea