Animale de companie

#caini #ingrijire caini #spalat caini #inmbaiere caine #spalat caine #matreata caini

Cainele tau are nevoie de o baie? Cum sa iti dai seama

Te intrebi cam cat de des ar fi bine sa faci baie catelului tau? Ei bine, nu esti singurul. Nu exista un orar pe care trebuie sa il respecti. Trebuie doar sa bagi cainele sub dus atunci cand acesta are nevoie de o curatare, indiferent de anotimp. Iata cateva indicii dupa care te poti ghida in acest sens.

Cainele miroase urat

Stiai ca patrupezii adora sa se tarasca prin cadavrele intrate in putrefactie? Este foarte posibil ca atunci cand duci cainele in parc, acesta sa gaseasca, ascuns sub iarba, lesurile unui alt animal sau ale unei pasari si sa inceapa sa se tavaleasca exact in zona respectiva.

Astfel, cainele tau va mirosi incredibil de dezgustator si de puternic, asa ca in aceasta situatie baia este obligatorie, chiar daca l-ai spalat cu cateva zile in urma.

Cainele are o alergie

In situatia in care cainele este vizibil deranjat de ceva, daca se scarpina in mod continuu, este foarte posibil sa se confrunte cu o alergie. Se poate sa fie vorba despre un lucru in care a calcat atunci cand a fost afara sau despre intepatura unei insecte.

In aceasta conditie, baga cainele sub jetul de apa, samponeaza-l bine si clateste-l cu apa din belsug. Daca acesta continua sa se scarpine si cand il speli, cere ajutorul unui membru al familiei si mai samponeaza cainele o data.

Cainele are matreata

Da, este posibil ca animalutul tau sa aiba matreata. Este o problema destul de rara, insa nu inexistenta. Analizeaza cu atentie blana cainelui Daca vezi matreata la nivelul acesteia, spala cainele imediat dupa ce il aduci in casa, de la plimbarea de seara, astfel incat sa aiba timp sa se usuce.

De asemenea, achizitioneaza de la pet shop sau de la cabinetul veterinar un produs impotriva matretii la caini.

Atentie! Evita sa speli cainele prea des pentru ca exista riscul ca acesta sa se imbolnaveasca. De asemenea, protejeaza-l impotriva insectelor care ii pot provoca reactii alergice cu ajutorul unor picaturi sau a lesei speciale. In acelasi timp, evita sa il lasi pe caine nesupravegheat in locurile in care pot exista cadavre ale unor pasari sau animale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea