Animale de companie

#vara #caini #ingrijire

Cainele si joaca in piscina

Intr-o zi caniculara de vara, nu esti singurul care tanjeste dupa o balaceala in apa din piscina . Si cainele tau are nevoie de un moment de joaca si racoare .Cu toate acestea, piscina poate constitui un pericol pentru un caine care nu stie sa inoate. Insa, dupa repriza de inot va trebui sa ii acorzi cainelui cateva momente de ingrijire pentru a evita eventualele neplaceri.

 

1 Invata cainele sa inoate

 

Desi majoritatea cainilor iubesc apa si stiu sa inoate din instinct, exista insa si caini precum Basset sau Pug care nu inoata foarte bine. Cu putin ajutor din partea ta acestia vor invata sa inoate si nu va trebui sa-ti mai faci griji ca s-ar putea ineca.

Nu arunca niciodata cainele in apa de la distanta, ci lasa-l sa intre singur sau pune-l incet in apa. Este indicat sa inveti cainele sa inoate in partea cea mai putin adanca a piscinei. Ia jucaria preferata a cainelui si ademeneste-l cu aceasta sa vina spre tine. Incepe prin a-l invata sa inoate pe distante scurte la inceput, marindu-le pe masura ce acesta devine mai increzator.

Nu te gandi ca animalul va invata intr-o singura zi sa inoate. Va trebui sa ai rabdare si sa-i acorzi timp si atentie pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Este foarte important sa nu suprasoliciti animalul si sa nu il pui sa inoate intr-o apa foarte adanca careia nu-i poate face fata.

 

2 Opteaza pentru o piscina pentru copii

 

Piscina pentru copii poate fi o metoda sigura pentru caine sa se joace cu apa. In cazul in care nu ai o astfel de piscina, sau nu doresti ca animalul sa intre in piscina copiilor, poti achizitiona o piscina gonflabila special creata pentru animal.

Sursa foto: www.hilltop-pet-resort.com

3 Nu forta cainele sa intre in apa

 

Chiar daca majoritatea cainilor adora apa, exista si exemplare carora nu le face placere sa intre in contact cu aceasta. Este foarte important sa nu fortezi animalul sa intre in piscina daca acesta nu doreste. In caz contrar, cainele isi poate pierde increderea in tine si va dezvolta o teama si mai mare in ceea ce priveste apa.

 

4 Asigura-te ca piscina este curata

 

O pisicina care nu a mai fost curatata de mult timp poate constitui un pericol pentru sanatatea animalului. Apa statuta din piscina, in care si-au facut loc algele, este un mediu propice pentru anumite insecte precum tantarii sa-si lase larvele. De asemenea, intr-o astfel de piscina se vor dezvolta foarte multe bacterii. Daca piscina ta se afla in acest stadiu, nu ii permite animalului accesul la ea.

 

5 Ia cateva masuri de siguranta in plus

 

Chiar daca animalul stie sa inoate foarte bine, accidentele neplacute se pot intampla oricand. Din acest motiv, atunci cand nu esti in preajma piscinei sau pleci de acasa, asigura-te ca animalul nu va avea acces la aceasta. In cazul in care acest lucru este inevitabil ia cateva masuri de siguranta in plus:

  • ingradeste piscina;
  • asigura-te ca piscina are trepte pe care animalul sa se poata catara pentru a iesi in siguranta;
  • nu ii permite niciodata cainelui accesul in piscina daca nu esti in preajma, pentru a invata ca nu are voie nesupravegheat;
  • nu lasa cainele sa bea apa din piscina;
  • verifica periodic piscina si asigura-te ca este curata.
     

6 Spala animalul dupa ce a facut baie in piscina si curate-i urechile

 

Apa din piscina contine clor si alte substante chimice menite sa omoare microbii. Aceste substante ii pot dauna unui animal care are pielea mai sensibila. Totodata, cand se va spala singur, animalul va inghiti o parte din aceste substante, care ii pot provoca afectiuni grave ale stomacului. Asadar clatirea animalului cu apa curata este obligatorie.

Acorda o atentie deosebita si urechilor. Sterge-i dupa fiecare repriza de inot urechile cu o carpa uscata si curata. In cazul in care cainele va sta cu apa in urechi sansele sa sufere mai tarziu de infectii sunt foarte mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului