Animale de companie

#craciun #brad de craciun #caine #animale de companie

Cainele si bradul de Craciun. Cum sa eviti o tragedie

Poate fi o adevarata provocare pentru cei care au caine sa decoreze casa pentru sarbatorile de iarna. Ce sa faci pentru a sta fara grija ca prietenul blanos ar putea darama bradul sau alte decoratiuni? Specialistii in comportament animal atrag atentia si spun ca este necesar sa intelegem modul in care el reactioneaza la anumiti stimuli si sa facem astfel incat sa nu ii provocam.

 

Ce decoratiuni sunt de evitat sau necesita o altfel de instalare daca exista un caine in casa

Instalatiile luminoase. Cei care au caini in casa trebuie sa tina cont ca aceste luminite sunt foarte periculoase pentru caini. Ei ar putea sa roada cablurile daca sunt intr-o zona accesibila. Este important ca ele sa fie bine izolate, plasate astfel incat patrupedul sa nu ajunga la ele.

Bradul de Craciun. Toata lumea are brad de Craciun, insa pentru cei care au caine e bine ca bradul sa nu fie pus intr-o loc in care patrupedul are loc in permanenta. Un brad doborat implica multe riscuri pentru caini. Atunci cand nu e nimeni acasa e foarte important ca patrupedul sa nu fie lasat in aceeasi camera cu bradul.

Bomboanele sau ornamentele comestibile

Majoritatea acestor tipuri de ornamente sunt facute din zahar si toxine. Ia in calcul aceste detalii daca ai un caine in casa si fie renunta la ele, fie agata-le cat mai sus astfel incat el sa nu ajunga la ele.

Beteala colorata. Este, potrivit specialistilor, unul dintre cele mai periculoase accesorii. Faptul ca straluceste si se misca sub efectul curentilor de aer reprezinta o atractie permanenta pentru caine, care isi doreste la un moment dat sa muste din beteala. Este de preferat sa fie folosita cu moderatie si sa fie pusa in zonele in care cainele nu poate ajunge. Un caine care inghite o bucata de beteala risca sa faca ocluzie intestinala si poate ajunge chiar la deces.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului