Animale de companie

#alimentatie caine #mancare #ingrijire caine #caine mofturos

Caine mofturos? 6 trucuri pentru a rezolva problema

Uneori, daca un caine primeste prea multa atentie si este rasfatat cu alimentele preferate, poate deveni mofturos si va refuza sa mai consume hrana speciala. Incapatanarea patrupedului de a consuma doar ce ii place te poate aduce pe culmile disperarii, insa noi iti propunem cateva trucuri care te pot ajuta sa pui capat problemei.

Incearca metodele urmatoare si, in cateva zile, cainele tau va linge bolul cu mancare si va uita sa mai faca mofturi.


1. Hraneste-ti cainele o data pe zi

Daca animalutul tau este obisnuit sa manance de doua sau trei ori pe zi, redu-i cantitatea de hrana. Astfel, daca va resimti ulterior lipsa de mancare, va accepta si hrana pe care o refuza in mod frecvent.


2. Pedepsete-l si ia-i mancarea

Daca patrupedul tau nu se atinge de mancare si lasi sa treaca o jumatate de ora de la acest moment, pedepseste-l si ia-i mancarea. Nu ii mai da nimic pana la urmatoarea masa si nu te lasa induplecat de comportamentul sau. Nu-ti face griji ca animalul s-ar putea imbolnavi, intrucat aceasta este doar o ocazie buna ca sa-si curete si detoxifieze tubul digestiv.


3. Determina cainele sa faca mai multa miscare

Daca prietenul tau necuvantator va face mai multa miscare, va creste numarul de calorii consumate si va simti mult mai acut senzatia de foame.


4. Nu-i oferi cainelui recompense sau gustari intre mese

Dezobisnuieste-ti cainele sa mai primeasca recompense alimentare sau gustari intre mese. Fii constant in comportament dupa ce ai luat aceasta decizie, pentru ca animalul tau sa nu devina confuz.


5. Hraneste-ti cainele dupa un orar prestabilit

Cainele trebuie invatat sa primeasca hrana la aceeasi ora si in acelasi loc, astfel incat sa astepte cu nerabdare ora de masa si sa accepte hrana care i se ofera.


6. Ai grija ca animalul tau sa nu fure mancare

Stai cu ochii pe animalutul tau ori de cate ori il scoti afara la plimbare si ai grija ca acesta sa nu se hraneasca cu resturi menajere. Pe langa fiecare bloc exista si doi-trei caini maiadanzei, iar locatarii sunt obisnuiti sa le ofere zilnic hrana. Ai grija ca nu cumva cainele tau sa ia masa afara, pentru ca pentru el mancarea interzisa este intotdeauna mai gustoasa. Plus ca poate refuza mancarea pe care i-o oferi tu sau chiar se poate imbolnavi, din cauza intoxicatiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea