Animale de companie

# felisa #breeding # crescatori

"Breeding" sau ce inseamna sa fii crescator

Dupa 3 ani de pauza, weekend-ul acesta a fost organizata Expozitia Felina Internationala de primavara „SOFISTICAT”, care a adus impreuna crescatori din mai multe tari, si mai mult de 150 de exemplare feline din toate rasele.

 

Printre felisele participante la eveniment ne-am numarat si noi, felisa Pawsitive British Shorthair.

Cum a inceput totul...

In 2018 , din dorinta de a ne mari familia, am achizitionat o pisica de care ne-am indragostit iremediabil. Acei ochii, acea culoare de chihlimbar, acea atitudine imperiala ne-a transformat in cei mai fericiti oameni, dorindu-ne astfel sa impartasim bucuria si cu alte persoane, precum, la randul sau, crescatorul ne-a oferit-o noua.

Asa a luat fiinta felisa Pawsitive British Shorthair.

Zambind acum, ne aducem aminte cum am intrebat ce inseamna breeding, cum nu am inteles nimic dupa raspuns, dar dorinta si curiozitatea de a porni pe acest drum a fost mai puternica, astfel devenind crescatori autorizati.

Odata cu venirea pe lume a primului cuib, ne-am dat seama de insemnatatea adevaratului breeding si de responsabilitatea pe care trebuie sa o ai.

In toti acesti ani, am invatat ca nu este neaparat necesar sa mergi in vacante, ca poti dormi cateva ore pe noapte si, in rest, sa ai grija de puii nou-nascuti. Sau ca te poti lipsi de confortul casei tale pentru amenajarea unor noi spatii de joaca pentru pui.

Nu stiu daca suntem nebuni sau prea tipicari, dar stiu sigur ca suntem pasionati, acest lucru facandu-ne sa invingem de fiecare data dezamagirile si greutatile pe care trebuie sa le depaseasca orice crescator.

Cand un pui pleaca de la noi in noua sa familie, avem satisfactia si mandria lucrului bine facut, suntem multumiti pentru ca am cunoscut oameni frumosi, carora am reusit sa le aducem un strop blanos de bucurie in viata. Si am intalnit destui, iar anuntul organizarii Salonului International Felin “Sofisticat” de la Bucuresti, dupa 2 ani de pandemie, ne-a facut sa nu mai stam pe ganduri si sa participam.

Felisa noastra, „PAWSITIVE CATTITUDE”, o felisa la inceput de drum, participase pana acum la o singura expozitie, unde a castigat cu mandrie locul 1 la puiuti.

Anul acesta, ne-am prezentat la expozitie cu doua feline de care suntem foarte mandri: ERMINA BONIBRIT, o femela superba din rasa British Shorthair de culoare lilac, venita la noi de la una dintre cele mai bune felise din Europa, si  masculul GHOST BLAUSCHATZ, pe care am reusit sa il aducem la noi de la o felisa extraordinara din Polonia.

Desi ne aduc bucurie in fiecare zi prin caracterul lor iubitor, la expozitie ne-au adus o bucurie enorma. ERMINA BONIBRIT a castigat in cele doua zile de expozitie calificativele EX 1 CAC si nominalizare la Best in Variety si Best in show. GHOST BLAUSCHATZ a castigat calificativele EX 2 CAC si EX 1 CAC si nominalizare la Best in Variety.

Stiu ca cititorii nu au cunostinta despre codificarea premiilor, dar este mult de explicat, asa ca o sa va spun doar ca felinele noastre sunt la un pas de titlul de Campion.

Ne-am intors acasa cu bateriile incarcate pentru a o lua de la capat.

Pentru ca am luat-o pe acest drum din pasiune si dragoste pentru pisici, dar si pentru ca suntem competitivi, am incercat sa aducem in felisa noastra exemplare pe care sa le prezentam cu mandrie arbitrilor, exemplare care sa castige atat premiile competitiei cat si inimile vizitatorilor. Iar noi zicem ca am reusit.

Facebook: Felisa Pawsitive Cattitude British Shorthair

E-mail: pawsitivecattitudebsh@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului