Animale de companie

#brac german #caini #animale #rase

Brac german cu par sarmos

Bracul german cu par sarmos, de asemenea cunoscut ca drahthaar (cu par sarmos, in limba germana ), este un caine relativ recent creata in Germania. Rasa este un excelent caine de vanatoare si poate deveni un membru al familiei, credincios si iubitor.

 

 Istoricul si originea

 

Bracul german cu par sarmos a fost creat la inceputul anilor 1900 in Germania, pentru a fi un excelent caine de vanatoare. Rasa provine din incrucisarea pointer-ului german cu alte rase. Exista unele polemici cu privire la rasele care au fost utilizate la crearea bracului german cu par sarmos, dar multi specialisti considera ca griffon-ul cu par sarmos, foxhound-ul, bloodhound-ul si pudelul au fost cainii inclusi in perfectionarea rasei. Rasa si-a facut pentru prima data aparitia in Statele Unite in anii 1920 si a fost acceptata in American Kennel Club in 1959, ca membru a grupei cainilor utilitari.

 

 Aspectul exterior si dimensiunile

 

Bracul german cu par sarmos este un caine pointer de talie medie, cu un aspect caracteristic. Nasul este lung si lat, iar urechile sunt rotunjite, atarnand pe langa cap. Coada este scurtata si purtata ridicat. Blana sa sarmoasa il face usor de recunoscut. Blana acestui caine este rezistenta la intemperii, fiind prevazuta cu un puf des in sezonul rece, care este inlaturat vara. Parul exterior este aspru, sarmos si viguros, cu o lungime de 2,5-5 cm. Barba are lungime medie, iar sprancenele sunt groase. Culoarea blanii este maro-roscat, negru-ruginiu, maro cu sau fara pete pe piept, maro deschis. Inaltimea la greaban este de 60-67 cm la mascul si de 56-62 cm la femela. Greutatea corporala este in medie, la ambele sexe, de 27-32 kg.

 

 Personalitatea

 

Bracul german cu par sarmos este un caine loial si afectuos care poate fi un pic rece si rezervat cu strainii. Este intotdeauna dornic sa-si multumeasca membrii familiei, dar poate fi incapatanat si neascultator . Acest caine are tendinta de a hoinari astfel ca trebuie sa-l tineti in lesa in spatiile publice, fiind lasat liber doar in curtile inprejmuite.

 

 Relatiile cu familia si casa

 

Bracul german cu par sarmos va fi cel mai fericit caine intr-o familie foarte activa cu adolescenti si intr-o curte mare, imprejmuita. Cainele este extrem de energic si necesita un antrenament zilnic. Va fi un partener excelent la jogging si va adora sa inoate.

 

 Dresajul

 

Ca si in cazul altor pointeri, bracul german cu par sarmos este un recuperator, un caine aportor nativ. Sunt inteligenti, dar exuberanta lor ii pot face uneori dificil de dresat. Este un caine de vanatoare bun, placandu-i sa vaneze cam orice tip de vanat. Rasa poate lua urma, poate pointa si recupera vanatul.

 

 Aspecte particulare

 

Blana acestui caine trebuie periata de circa doua ori pe saptamana. Periodic, scurtarea blanii poate fi necesara. Acest caine este foarte energic si necesita multa miscare. Un brac german plictisit poate deveni distrugator.

 

 Boli si afectiuni curente

 

Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia. Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.

Degenerarea retiniana progresiva este o afectiune care determina degenerarea celulelor nervoase de la nivelul retinei. Tulburarea poate duce la orbire. Otitele pot fi produse atat de germeni patogeni, cat si de corpi straini. Durata medie de viata a bracului german cu par sarmos este de 12-14 ani.

Intra pe forum si discuta impreuna cu alti iubitori si crescatori ai acestei rase de caini .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea