Animale de companie

#animale de companie #pisici #vara #insolatie #alergii #boli pisici #naparlire excesiva #protejare pisici #artsuri solare

Boli frecvent intalnite la pisici in timpul verii

Sanatatea pisicii este mai vulnerabila in sezonul de vara decat in orice alta perioada din an. Temperaturile crescute, aerul uscat, invazia insectelor si factorii alergici ies la iveala mai mult ca oricand si predispun felina la o multime de probleme medicale! Iata care sunt cele mai frecvente afectiuni pe care le-ar putea infrunta pisica ta in aceasta vara si cum o protejezi de ele!


Naparlire excesiva

Desi vara nu este sezonul in care pisicile naparlesc cel mai mult, exista situatii in care temperaturile crescute determina caderea excesiva a blanei. Stropirea frecventa a pisicii cu apa, pentru racorire, faptul ca se spala mai des sau ca ii faci baie frecvent pot contribui la caderea parului. Este recomandat sa periezi mai des felina si sa ceri sfatul veterinarului cu privire la unele suplimente sau tipuri de hrana pe care i le poti da pentru a combate aceste efecte neplacute.


Alergii

Primavara si vara sunt sezoanele care predispun pisicile la alergii la fel ca si oamenii, in special daca au predispozitie spre aceste conditii medicale.

Daca stii ca ai un animalut alergic la polen, iarba sau alti factori frecvent intalniti, iti vei da cu usurinta seama, intrucat se va scarpina foarte des (provocandu-si rani), va avea ochii inlacrimati si va naparli mai mult decat de obicei. In astfel de cazuri, antihistaminicile sunt utile pentru a ajuta pisica sa treaca mai usor peste aceste inconveniente de sezon.


Insolatie si arsuri

Daca ai o pisica plimbareata, careia ii place sa-si petreaca timpul in natura, pericolul insolatiei si arsurilor solare este mai crescut. Insolatiile se manifesta prin stare de moleseala si varsaturi frecvente dupa expunerea intensa la soare, iar arsurile se pot sesiza usor pe piele, din cauza iritatiilor rosiatice.

Cel mai bun tratament in aceste cazuri este preventia. Nu lasa pisica sa iasa din casa in intervalele orare in care temperaturile sunt caniculare.


Purici si capuse

In iarba pe care o calca pisica atunci cand se plimba in aer liber se ascund o multime de "dusmani" ai sanatatii ei: insecte, serpi, dar mai ales purici si capuse, care afecteaza nu doar animalul, dar si stapanii, intrucat se transmit cu usurinta de la pisica la om. Pentru a evita aceste situatii, da pisica cu substante antipurici si anticapuse ori de cate ori iese afara si asigura-te ca are deparazitarea interna la zi.


Sursa foto: houstonpettalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea