Animale de companie

#boli de piele #boli pisici #boli de piele pisici #infectie parazitara cu purici #infectie acarieni ureche #dermatita alergica #acnee felina

Boli de piele frecvent intalnite la pisici. Simptome, cauze si tratament

Pielea pisicutelor este predispusa la o multime de afectiuni si probleme pe care este bine sa inveti sa le recunosti usor, astfel incat sa iei rapid masurile terapeutice pentru vindecarea lor. Iata cele mai frecvente afectiuni ale pielii cu care se confrunta felinele, simptomele lor, dar si principalele remedii pe care trebuie sa le iei in considerare!


Infectie parazitara cu purici

Puricii sunt principalii paraziti care se "cazeaza" pe pielea pisicutei si cauzeaza leziuni sau iritatii neplacute. Puricii au tendinta de a suge sangele din piele, de a depune oua si de a se plimba in voie pe toata suprafata corpului, cauzandu-i mancarimi. Scarpinatul persistent predispune pisica la infectii bacteriene ale pielii, iar inmultirea puricilor la o posibila anemie.

Daca observi ca pisica se scarpina insistent, mergi cu ea la veterinar pentru un taratment eficient care sa o scape, defitiniv, de purici.


Infectie cu acarieni de ureche

Acarienii de ureche sunt alti paraziti care ar putea infecta pielea pisicii. Acestia se depun in canalul auditiv si determina inflamatia si infectia urechii.

Se manifesta prin scurgeri ceroase de culoare inchisa si prin iritatii. Pisicuta se scarpina insistent in zona urechii. Este recomandata vizita la veterinar pentru prescrierea tratamentului deparazitar adecvat, care sa previna aparitia complicatiilor.


Dermatita alergica

Dermatita alergica este cea mai frecventa alergie a pielii. Poate fi cauzata de mai multi factori cu potential alergenic - muscaturi de purici sau alti paraziti, alimente sau atopie.

In dermatita alergica, pisica se scarpina, linge si zgarie insistent in special pe gat, urechi, cap si coada. In urma acestor reactii, pot aparea leziuni, iritatii, umflaturi sau vezicule.

Identificarea si indepartarea factorului declansator este principala masura terapeutica pentru dermatita.


Acnee felina

Acneea felina este o afectiune usor de recunoscut la pisicute, intrucat iritatiile sunt localizate in jurul barbiei si buzelor pisicii.

Se manifesta prin niste umflaturi micute si rosiatice, usor de observat atunci cand acneea este severa. Sunt cel mai adesea cauzate de o alimentatie saraca in nutrienti sau de alergii. Mai apar si pe fondul unei imunitati slabite din cauza altor afectiuni de care poate suferi felina.

Incearca sa schimbi putin dieta pisicii si sa o indepartezi de factorii care i-ar putea declansa alergii, iar daca aceste masuri nu dau rezultate, mergi cu ea la medic.

Sursa foto: pawsitivepoints.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea