Animale de companie

#bedlington terrier #caini #animale #rase

Bedlington Terrier

Este un caine foarte inteligent, dar si foarte voluntar si incapatanat . Proprietarul acestui caine trebuie sa fie constient de faptul ca el este un lup in piele de miel, pe care trebuie sa il socializeze atat cu alti caini, cat si cu strainii, de la o varsta timpurie, pentru a evita problemele datorate agresivitatii sale.

 

 Personalitate

 

Este un caine foarte inteligent, dar si foarte voluntar si incapatanat. Proprietarul acestui caine trebuie sa fie constient de faptul ca el este un lup in piele de miel, pe care trebuie sa il socializeze atat cu alti caini, cat si cu strainii, de la o varsta timpurie, pentru a evita problemele datorate agresivitatii sale. Odata ce normele sociale au fost stabilite, este un companion loial si de nadejde.

 

 Relatiile cu familia si casa

 

In casa, Bedlington Terrierul va trebui bine antenat pentru a accepta pisicile sau alte animale de companie . In ce priveste relatiile cu alti caini, pot fi probleme in privinta stabilirii ierarhiei in haita, dar, odata ce Terrierul se impune ca si lider, nu ar trebui sa mai existe probleme ulterioare. Se pare ca accepta caini mai mari cu mai multa usurinta. In cazul strainilor care patrund in teritoriul sau, acestia vor fi reperati si anuntati, dar odata primiti in casa de catre stapan, vor fi primiti prietenos si de caine. In general vor fi destul de placizi, daca vor beneficia de o stimulare fizica si psihica suficienta.

Sunt buni cu copiii si in general se ataseaza puternic de un singur membru al familiei. Datorita dirijarii imperecherilor, astazi aceasta rasa are o personalitate mult mai afectuoasa si mai potrivita ca si companion. Sunt caini vioi, jucausi si veseli

 

 Dresajul

 

Fiind un caine voluntar, incapatanat, el trebuie convins sa faca ceva , sugerandu-i ca el este cel care a vrut sa faca lucrul respectiv, nu ca i s-ar fi impus. Forta nu rezolva niciodata nimic in cazul acestui caine, ale carei exemplare pot fi de multe ori mai incapatanate decat omul. Corectiile aplicate constructiv, mai degraba prin intensivizarea antrenamentului, sunt mult mai benefice si ii fac sa coopereze mai bine.

 

Aspecte particulare

 

Sunt caini foarte activi, care au nevoie de aproximativ 60 minute de exercitiu fizic pe zi, altfel vor deveni plictisiti si rautaciosi. Media de viata este de aproximativ 17 ani, dar cel mai longeviv caine bedlington terrier se pare ca a trait 23 ani. Blana sa nu cade, dar necesita trimare la fiecare 6 saptamani. Se trimeaza mai scurt si se subtiaza blana de pe cap si corp, pentru a accentua forma. Se va peria cainele periodic si se va smulge parul din interiorul urechilor, pentru o buna aerisire a conductului auditiv.

 

 Boli si afectiuni curente

 

Afectiunea caracteristica acestui caine, care are determinism genetic, este sensibilitatea fata de cupru, ei dezvoltand o cuprotoxicoza, cunoscuta si sub numele de Boala stocarii Cuprului. In prezent, gratie testelor ADN, cainii purtatori ale acestei maladii pot fi detectati si exclusi de la reproductie, desi, aceasta metoda nu este chiar 100% sigura. Alte afectiuni, mai putin grave care pot apare sunt districhiazisul, imperforarea canalului nazo-lacrimal, probleme retiniene sau cataracta . Pot apare si displazia de sold , probleme tiroidiene etc. Numarul de pui fatati pe un cuib este intre 3-6

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea