Animale de companie

#deparazitare #analize #vaccin #veterinar #medic #catel #caine #pisica #copii #animal #bebelus #convietuire #animale

Bebelusii pot convietui cu animale de companie

Esti un viitor parinte, dar ai si un animalut de care te-ai atasat foarte mult si nu vrei sa renunti la el? Nu ar trebui sa-ti faci griji! Animalele si noii nascuti pot convietui impreuna, indifferent ce ar spune gurile rele.

 

Odata ce aflii marea veste, vei incepe sa faci pregatiri pentru venirea pe lume a copilului. Te sfatuiesc sa extinzi aceste pregatiri si pentru animalul tau de casa.

Sunt cateva lucruri foarte importante pe care trebuie sa le stii despre animalutul tau inainte de venirea pe lume a copilului si pe care nu ar trebui sa le neglijezi.

Modeleaza temperamentul animalului

Nu trebuie sa te ingrijorezi daca animalutul tau sta singur acasa in timp ce esti la serviciu. Este deja obisnuit sa i se acorde atentie doar cand ai timp si astfel se va adapta mai usor, noii situatii.

Insa, daca l-ai obisnuit sa fie rasfatat, lucrurile se schimba putin. Gandeste-te ca poate deveni gelos cand nu ai suficient timp la dispozitie pentru a-i acorda atentia cuvenita. Incearca sa-l rasfeti mai putin inca dinaintea venirii pe lume a copilului, insa fa-o treptat.

Pisicile sunt in general mai geloase decat cateii. Cel mai probabil, cand vei aduce bebelusul acasa, vor incerca sa-si marcheze teritoriul. Obisnuieste-o inca de pe acum cu noua situatie, nu o mai mangaia de fiecare data cand vrea. Chiar daca va fi putin suparata la inceput se va adapta cu usurinta noii situatii si nu va asocia asta cu venirea pe lume a copilului.

Un animal devotat, care se implica in activitatile umane, este posibil sa se ataseze de copil daca i se permite, el se va alatura la ingrijirea micutului si poate deveni foarte protector cu bebelusul.

Verifica sanatatea animalului

Asigura-te ca animalul este sanatos si vaccinat. Du-l la un control amanuntit, fa-i analizele pentru a depista eventualele boli ce le poate contacta. Ca si oamenii, animalele pot fi doar purtatori ai unui virusi fara a se manifesta insa boala.

Daca in timpul controlului se depisteaza ca animalul de casa este bolnav, sau purtator al unui virus, intai intereseaza-te daca se poate trata si daca poate fi transmisibil la om. Multe boli pe care animalele le fac, nu sunt transmisibile la om si se pot trata cu usurinta, existand multe medicamente si pentru animal.

Nu lua in seama gurile rele

Multi spun ca animalele si copiii nu ar trebui sa stea impreuna si de-a lungul timpului au fost inventate tot felul de povesti infricosatoare. Ignorati-le! Multe sunt doar exagerari.

Daca totusi iti e frica de unele zvonuri, precum “un fir de par il poate sufoca pe copil”, poti sa tunzi animalul. Nu uita ca pentru orice problema exista si o solutie!

Fa-le cunostinta treptat

Animalul va deveni curios cand vei cumpara mobila pentru camera copilului . Lasa-l sa o adulmece, sa se obisnuiasca cu noul miros, dupa ce va adulmeca toate obiectele de mobilier noi. Astfel cand aduci copilul acasa nu va mai fi interesat de camera micutului.

Inca de cand esti in spital, trimite-l pe tatic acasa, cu hainutele purtate de bebelus si spune-i sa lase animalul sa le miroasa si sa se acomodeze cu noul miros.

Daca ai pisica, atunci cand aduci copilul acasa, acopera patutul cu o plasa, ca pisica sa nu se culce langa el.

Lasa animalul sa cunoasca noul membru al familiei. La inceput doar pentru doua-trei minutele zilnic, sub atenta supraveghere. Daca vrea sa-l adulmece, lasa –l sa-i adulmece piciorul si nu mana sau fata.

Apoi, odata cu cresterea copilului , lasa-i sa socializeze mai mult, insa fa-o treptat. Invata copilul inca de la inceput cum sa interactioneze cu animalul, spune-I ca trebuie sa fie bland, sa nu-l traga de blanita sau de coada si sa lase animalul in pace daca nu este interesat de copil sau de joaca. Daca ii inveti sa se respecte unul pe celalalt, vei avea placuta surpriza ca cei doi sa devina buni prieteni.

5 reguli importante:

1Daca esti obosit si nervos nu-ti varsa nervii pe animal. Incearca sa fii bland cu el pentru ca altfel il vei pedepsi inutil fara sa-ti dai seama.

2 Nu neglija animalul. Fa-ti timp si pentru el. Alege momentele cand copilul doarme sau este in grija altcuiva. Daca nu ai timp deloc, pune-l macar pe tatic sa-i acorde atentie. Poti face la fel si cu vizitatorii.

3 Aveti grija ca animalul sa nu aibe acces la mancarea copilului si invers.

4 Nu uita sa duci periodic la control animalul.

5 Obisnuieste-te sa duci animalul de casa la un consult periodic (recomandabil o data la sase luni). Gaseste veterinar online pe www.cautveterinar.ro.  De asemenea fa-i deparazitarea interna si externa de cate ori este nevoie, mai ales daca iese pe afara.


Citeste mai multe articole despre catei:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea