Animale de companie

#caini #asemanare caini stapani #trasaturi caini

Asemanarea fizica dintre caini si stapani - o realitate! Care este explicatia?

Se spune ca "cine se aseamana, se aduna"! Acest lucru este valabil si in cazul cainilor si stapanilor acestora. Nu de putine ori se intampla sa ne auzim spunand ca un catel seamana izbitor de tare la aspect cu stapanul lui! Si nu intamplator facem asemenea comparatie, intrucat specialistii au demonstrat ca adoptam caini nu doar in functie de rasa, ci si in functie de aspect, care trebuie sa imprumute caracteristicile noastre!


Asemanarea dintre caini si stapani, o alegere naturala sau o consecinta a convietuirii?

Asemanarea fizica dintre caini si stapani nu este deloc intamplatoare, spun specialistii, care au facut numeroase studii in care au incercat sa identifice de ce se orienteaza oamenii spre adoptarea cainilor care seamana izbitor de mult cu ei sau cum ajung patrupedele sa devina, in timp, copii fidele ale acestora.

Specialistii sustin ca, in cele mai multe cazuri, alegerea vine natural. Cei care adopta caini cauta patrupede asemanatoare la aspect fizic cu ei. De exemplu, persoanele care au parul lung tind sa aleaga catei blanosi, cei care sunt inalti si zvelti, inclina spre alegerea unui caine de talie mare, atletic, cei care sunt usor supraponderali, adopta, in general, catei mai plinuti. Exemplele pot continua la nesfarsit.

Alte persoane ajung sa isi transforme in timp cainii in copiile lor fidele. Ii coafeaza, tund si aranjeaza astfel incat sa le semene cat mai mult. Este vorba de o transformare stilizata, izvorata din dorinta ca patrupedele sa fie o prelungire a fiintei lor.

Cainii sunt animalele de companie cele mai apropiate ca personalitate si comportament de oameni. Din acest motiv, avem tendinta de a-i trata, de multe ori, ca pe niste fiinte umane - vorbim cu ei, le punem intrebari, ii imbracam si accesorizam etc. Din acest motiv, si aspectul lor incepe sa para mai umanizat si sa semene foarte tare cu stapanii.

Specialistii sustin ca asemanarea dintre caini si stapani este datorata, in cea mai mare parte, convietuirii. Studiile si cercetarile realizate de acestia au demonstrat ca patrupedele ajung, in timp, sa imprumute o multime dintre caracteristicile stapanilor - de la comportament, personalitate si pana la aspect fizic - si sa semene izbitor de mult cu ei.

Sursa foto: medigo.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea