Animale de companie

#asigurare medicala #caini #pisici #animalute de companie

Animalutele de companie pot fi asigurate pe viata

Posesorii de animalute de companie isi trateaza de regula patrupedele asemeni unor membri obisnuiti ai familiei astfel ca incearca sa le asigure tot ce este mai bun. Multe persoane incearca sa raplateasca dragostea neconditionta si afectiunea oferita de animalutele de companie incheindu-le asigurari medicale sau de viata.


1 Ce acopera polita de asigurare


De regula, o polita de asigurare pentru animalele de companie acopera riscuri precum otravirea subita cu substante toxice , asfixierea, inecul, lovirea, caderea, uciderea de catre o terta persoana etc.

Insa, in functie de firma cu care inchei polita, poti opta pentru mai multe servicii.

Spre exemplu, exista asiguratori care ofera despagubiri stapanului in caz de moartea animalutului survenita in urma unei boli sau a unui accident din timpul unei interventii chirurgicale practicate de urgenta de un medic veterinar.

De asemenea, asigurarea medicala acopera costul unei eventuale interventii chirurgicale si a tratamentului postoperator, in caz de boala.

Exista si asigurari care ofera despagubiri persoanei agresate de animalutul tau. Spre exemplu, in cazul in care ai un caine agresiv care provoaca un prejudiciu unei terte persoane, aceasta va primi despagubiri din partea firmei cu care ai incheiat polita de asigurare, la nevoie.


2 Cum se acorda


Pentru a incheia o polita de asigurare pentru animalutul tau de companie trebuie sa-l inscrii la o clinia veterinara autorizata. Totodata, animalutul trebuie sa fi efectuat toate vaccinurile obligatorii si sa aiba analizele medicale la zi.

Asigurarea se incheie numai pentru animalutele santoase si nu au o varsta mai mare de 7-8 ani.

Costul ei depinde de rasa din care provine animalutul, valoarea pe piata dar si de serviciile oferite. De regula, o asigurare are pretul cuprins intre 15-20 euro/luna.

De regula, valoarea pe piata a politei de asigurare pentru animalutul de companie nu depaseste 2000 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului