Animale de companie

#animalute #animale #maimute #pinguini #homosexualitate

Animalute cu orientari sexuale diferite

In ultimii ani, cercetatorii au studiat numeroase perechi de animalute ce manifesta o atractie naturala fata de exemplare de acelasi sex. Pinguinii, liliecii, lebedele, oile, cimpanzeii, delfinii, bizonii si girafele, iata cateva exemple de animalute care pot avea orientari homosexuale.

Oamenii de stiinta au incercat sa gaseasca un raspuns pertinent la intrebarea de ce unele animale aleg sa se imperecheze cu parteneri de acelasi sex, din moment ce nu vor reusi astfel sa asigure perpetuarea speciei, dictata de altfel de instinctul lor.

Unii biologi explica orientarile homosexuale ale unor animalute prin dorinta instinctiva de a intari legaturile sociale si de a incuraja indivizii sa asigure supravietuirea puilor, trecand peste norma potrivit careia doar un mascul si o femela pot colabora, manati de instinctele sexuale.

Alti biologi sunt de parere ca animalele, la fel ca oamenii, fac si sex de placere.


Povesti cu pinguini homosexuali


Roy si Silo, doi pinguini de la o gradina zoologica din New York formeaza un cuplu de circa sase ani. Acestia se comporta asemenea unei perechi clasice formata dintr-un mascul si femela, folosind limbajul corporal pentru a comunica si a-si exprima sentimentenele unul fata de altul. De asemenea, pinguinii au relatii sexuale ignorand femelele din jurul lor, potrivit nationalgeographic.com

La o alta gradina zoologica din China, denumita Polar Land doi pinguini homosexuali, ambii in varsta de 3 ani, si-au dovedit ingenuozitatea punand niste pietre in cuibul altor pinguini, carora le-au furat ouale, in dorinta disperata de a deveni parinti.Unul dintre ingijitorii a explicat acest gest prin faptul ca pinguinii masculi ajunsi la maturitate simt o nevoie naturala de a avea urmasi, menirea lor fiind cea de a avea grija de oua.

In Germania, la gradina zoologica din Bremerhaven, doi pinguini homosexuali au clocit un ou pe care parintii biologici au refuzat sa-l cloceasca, dupa care au cresc impreuna puiul. Din momentul in care puiul a aparut, pinguinii au inceput sa se comporte ca orice cuplu heterosexual.

De altfel, gradina zoologica din Bremerhaven a ajuns pe prima pagina a ziarelor in anul 2005 pentru ca aici existau sase pinguini Humboldt homosexuali.

In incercarea de a determina aceasta specie pe cale de disparitie sa se reproduca, ingrijitorii au introdus patru femele insa au fost nevoiti sa abandoneze proiectul dupa protestele vehemente ale activistilor pro-homosexuali, care au acuzat conducerea gradinii zoologice de "interferenta in comportamentul animalelor ".

Sursa foto: www.socialitelife.com


Femele albatros cu orientari bisexuale


Se stie ca perechile dintre albatrosi dureaza toata viata si ca masculul se intoarce mereu la aceeasi partenera, cand se afla in perioada de imperechere , ajuntand ulterior la cresterea puilor. Insa exista si exceptii…

Intr-o colonie din Noua Zeelanda doua femele au reusit sa cloceasca, cu randul, un ou, cele doua comportandu-se ca o familie normala, formata din exemplare de sexe diferite, potrivit telegraph.co.uk.
Cele doua faceau parte dintr-un triunghi amoros, insa masculul, care s-a imperecheat si cu alte femele din colonie, a disparut fara urma.

Potrivit specialistilor, doar doua cazuri similare s-au inregistrat in ultimii 70 de ani, cand doua perechi de femele au decis sa ramana impreuna, fapt neobisnuit in lumea acestor pasari.


Maimutele Bonobo, mamifere bisexuale


Maimutele Bonobo provin din padurile tropicale din America de Sud si, potrivit biologilor, sunt animalele care au cea mai mare rata a homosexualitatii din regnul animal.

Sursa foto: www.emory.edu

Aceasta specie, inrudita cu cea a cimpanzeilor, este bisexuala prin excelenta astfel ca atat femelele cat si masculii practica atat un comportament heterosexual, cat si unul homosexual. Potrivit unor studii, aceste maimute nu fac sex pentru a se reproduce ci din placere, in proportie de 75%.

Comportamentul homosexual apare la masculii tineri pentru ca, de multe ori, masculii dominanti le interzic accesul la femelele din grup.

De altfel practicile sexuale la comun sunt foarte frecvente si includ membri de toate varstele. De multe ori, masculii angajati intr-o competitie sfarsesc prin a-si oferi placeri reciproce.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea