Animale de companie

#studiu #animale #dezastre #animale domestice #dezastre naturale

Animalele domestice prevad dezastrele naturale?

Proprietarii de animale domestice si oamenii de stiinta deopotriva au observat ca animalele de companie au capacitatea de a anticipa dezastrele naturale cu cateva ore inainte ca acestea sa se produca.

Comportamentul necuvantatoarelor, care nu a fost pe deplin studiat, ii face pe multi sa vorbeasca despre cel de-al saselea simt al animalelor. Daca ar fi constant monitorizata, abilitatea ar putea salva multe vieti.


Studiile despre simtul paranormal al animalelor

In prezent, biologii nu mai dau importanta asa-zisului simt paranormal al animalelor, cum o faceau odinioara. In 1919, specialistul in stiintele naturii William Long a realizat un studiu de caz pe o haita de lupi, pentru a demonstra receptivitatea lor la undele magnetice.

Long a descris comportamentul lupilor dintr-o haita din Canada, care, atunci cand se indepartau unii de ceilalti, continuau sa "comunice" si sa se avertizeze reciproc pe o distanta de zeci de kilometri. Biologul a mers cu supozitiile sale mai departe de atat si a aratat ca animalele de companie au aceleasi manifestari, iar analiza acestora este o premisa pentru evolutia stiintifica.

Timp de aproximativ 100 de ani, stiinta nu a demarat niciun proiect care sa continue cercetarile lui William Long, insa in perioada anilor '90, in Statele Unite ale Americii s-au creat baze de date pe fondul sesizarilor culese de la proprietarii de animale domestice. Cei care au observat ca animalele lor de companie au anticipat diferite evenimente sau dezastre au oferit diverse marturii in acest sens.


Manifestarea animalelor de companie inainte de producerea unei dezastru natural

Animalele domestice, la fel ca si cele salbatice, sesiseaza socurile electrice dinaintea unui dezastru natural (cutremur, tsunami) si incep sa se manifeste bizar, de neinteles pentru proprietarii lor.

Astfel, cainii sunt printre primele animale dintr-o gospodarie care anticipeaza momentul dezastrului. Acestia incep sa latre fara motiv, alearga haotic sau devin chiar agresivi. Nici pisicile nu sunt mai pasive: inainte de un cutremur, acestea incep sa miaune strident si sa isi caute un adapost in locuinta, diferit de cel obisnuit.

Pasarile de companie, precum papagalii, cintezele sau canarii se izbesc violent de gratiile custii in care stau inchise, scotand in acelasi timp si sunete ascutite. La randul lor, animalele de la ferme sau din gospodarii (vaci, capre, oi) sunt foarte agitate, cauta sa scape din grajd si sunt foarte zgomotoase.

Foto:pawsitivesolutions.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului