Animale de companie

#animale #viteza animale #marime ochi animale

Animalele cu ochii mari sunt mai rapide

Cele mai rapide animale din regnul animal sunt cele care au ochii foarte mari in raport cu dimensiunile corpului lor. Aceasta pare sa fie noua descoperire facuta de cercetatorii din Texas, in urma mai multor cercetari cu privire la modul in care vederea influenteaza viteza de deplasare a animalelor.

Desi majoritatea animalelor se bazeaza mult pe simturi in miscare, se pare ca vederea joaca un rol aparte. Cu cat animalele au ochii mai mari, cu atat alearga mai repede, relateaza livescience.com.

Ghepardul si calul sunt doua dintre animalele la care se observa cu usurinta ca au ochii foarte mari, dar si ca sunt foarte buni alergatori. Dimensiunea mare a ochilor ii ajuta sa aiba o vedere mai buna in deplasare si sa evite cu mai mare usurinta obstacolele din cale.

"Marimea ochilor este unul dintre cei mai importanti factori pentru intelegerea capacitatii vizuale si a evolutiei acesteia. In cazul vertebratelor, o dimensiune mare a ochilor imbunatateste atat acuitatea vizuala (vederea in detaliu), cat si a sensibilitatii (vederii in lumina slaba)", a explicat Chris Kirk, profesor asociat la Universitatea din Texas.

Foto: Factzoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului