Animale de companie

#animale #animale alzheimer #celule stem umane # tratament animale alzheimer

Animalele bolnave de Alzheimer pot fi tratate cu celule stem umane

O echipa de cercetatori americani au facut un pas important in ceea ce priveste gasirea unui tratament pentru Alzheimer, o boala considerata incurabila. Ei au descoperit ca celulele stem prelevate de la om si injectate in creierul unor soareci bolnavi de aceasta boala degenrativa au contribuit la restabilirea functiilor cognitive pierdute, in special a memoriei acestora.

Cercetatori de la UC Irvine, California, si StemCells Inc., au facut mai multe studii si experimente pe un grup de soareci de laborator, in incercarea de a reduce deficientele cognitive provocate de boala Alzheimer cu ajutorul celulor stem umane.

Acestia au descoperit ca injectarea celulelor stem in ambele emisfere ale creierului soarecilor le-au imbunatatit capacitatile de memorare, comparativ cu perioada de dinainte de aplicarea tratamentului cu celule.

Descoperirea sau metoda de reversibilitate a memoriei afectate de Alzheimer, desi aflata intr-un stadiu initial de dezvoltare, ar putea contribui la crearea unui tratament eficient pentru aceasta boala nemiloasa, care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume.

Foto: Sciencedaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Gura de lup si buza de iepure la animalele de companie

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea:  Implantul dentar la caine

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Mirosul gurii la caini si pisici

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului