Animale de companie

#iepuri #chincilla #hamsteri #animale de companie

Animale de companie potrivite pentru copii

Intr-un mediu din ce in ce mai stresant, animalele de companie te ajuta sa te relaxezi si sa lasi la o parte problemele de serviciu atunci cand ajungi acasa. In plus, pentru copii, ingrijirea unui animal ii poate invata sa fie mai responsabili.

Atunci cand te hotarasti sa-ti iei un animal de companie trebuie sa ai in vedere mai multi factori. Chiar daca ti-ar placea sa-ti iei un caine copilului tau, faptul ca locuiesti in centrul orasului si nu ai nici un parc in apropiere poate reprezenta o constrangere importanta.

De altfel, in ultima perioada animalele mici au luat locul cainilor si pisicilor, ca rezultat al schimbarii stilului de viata. In plus, alti factori importanti sunt legati de nevoile de ingrijire si de atentie acordate animalului de companie. Iata care sunt cele mai potrivite animale de companie pentru copii:


1 Iepurasi


iepurasii pot fi dresati astfel incat sa-si faca nevoile intr-o litiera, asemenea pisicilor?

Iepurii sunt animale de companie foarte apreciate de copii datorita aspectului lor. In plus, acestia nu au nevoie de un de exercitii fizice astfel incat sa aiba nevoie sa fie scosi regulat afara, ceea ce-i face ideali pentru familiile care locuiesc in apartamente.

Iepurii sunt animale calme si usor de intretinut. De regula sunt tinuti in custi speciale si eliberati cateva ore pe zi, atunci cand stapanii se intorc acasa. Este bine sa te asiguri ca iepurasul pe care l-ai cumparat copilului tau nu are gheare foarte ascutite astfel incat sa-i provoace zgarieturi in momentul in care este ridicat. Este posibil ca animalul sa fie agitat in primele saptamani, pana cand se obisnuieste sa fie luat in brate si mangaiat.

Sursa foto: www.geniusbeauty.com


2 Porci de Guineea


Stiai ca porcusorii de Guineea nu vad de la distanta astfel ca nu pot aprecia marimea sau inaltimea unui obiect ?

Porcusorul de Guineea este un animal de companie potrivit pentru copii intrucat este sociabil, extrem de docil si usor de intretinut. Insa aceste animale se recomanda copiilor cu varsta de peste 6 ani deoarece un copil sub aceasta varsta poate strange prea tare animalutul sau il poate scapa, provocandu-i leziuni grave.

Sursa foto: www.funnypetphotos.com


3 Hamsteri


Stiai ca hamsterii sunt unele dintre animalele cele mai iubite de copii?
Hamsterii sunt foarte sociabili, rezistenti la boli si nepretentiosi in ceea ce priveste hrana. In plus, nu sunt agresivi cu cei mici ba din contra, se ataseaza repede de ei.

Hamsterii sunt animale distractive pentru copilul tau: se catara, alearga in roata, se pot plimba in mingi speciale prin casa. In plus, ei pot fi tinuti in mana si mangaiati. Atentie insa, la fel ca in cazul porcusorului de Guineea, hamsterii sunt recomandati copiilor de peste 6 ani intrucat pot fi raniti grav daca sunt stransi prea tare.

Daca sunt ingrijiti cu atentie si iubire, hamsterii pot fi la fel de inteligenti si prietenosi ca pisicile sau cainii.

Sursa foto: www.unclemikespetworld.com.


4


Stiai ca chinchilla a ajuns sa fie cunoscuta in lume datorita unui inginer pe nume Mathias Chapman care si-a deschis o crescatorie de astfel de animale din dorinta de a ocroti specia, aflata pe cale de disparitie la inceputul secolului XX?

Chinchilla este un animal care se intelege foarte bine cu cei mici. In plus, este un animal foarte curat care desi are blanita foarte deasa, nu are paraziti si nici miros propriu. Este un animal foarte inteligent, curios si amuzant asfel ca va capta intreaga atentie a copilului tau.

Este bine sa stii ca poti sa lasi o chinchilla singura pentru cateva zile in casa, neavand nevoie de atentie speciala.

Sursa foto: www.imagesofpets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului