Animale de companie

#alimentatie pisici #alimente toxice #alimetatia pisicii #alimente daunatoare

Alimente interzise pisicilor

Te-ai gandit vreodata ca alimentele pe care tu le consumi cu placere sunt periculoase pentru pisica ta? Chiar daca din cand in cand obisnuiesti sa ii oferi o mica conserva de ton, ai grija ca acest obicei sa nu devina regula de alimentatie, deoarece poate duce la intoxicatii severe. Vei fi insa surprins sa descoperi ca si alte alimente au efecte devastatoare pentru pisica ta!


1. Ton

O dieta bogata in ton duce la subnutritie, deoarece organismul pisicii nu primeste nutrientii de care are nevoie. In plus, este mult mai expusa la intoxicatia cu mercur.


2.
Ceapa si usturoi

Ceapa si usturoiul sunt alimente pe care pisica ta nu trebuie sa le consume niciodata, deoarece provoaca anemie. Substantele active din ceapa si usturoi afecteaza celulele rosii ale pisicilor, cauzeaza deranjamente stomacale si chiar intoxicatii.


3. Lapte

Chiar daca pisicile consuma lapte, in special atunci cand sunt pui, ele nu pot metaboliza enzimele din produsele lactate. Printre semnele intolerantei la lactoza se numara deranjamentele stomacale si diareea.


4. Alcool

Alcoolul este total interzis pisicilor deoarece are efecte devastatoare asupra creierului. Doar doua lingurite de alcool pot duce la coma, iar inca o lingurita in plus iti poate ucide felina.


5. Struguri

Strugurii si stafidele duc la numeroase probleme renale in randul pisicilor, in special al masculilor. Voma si hiperactivitatea sunt principalele semne ale intoxicatiei cu struguri.


6. Cofeina

In cantitati mari, cofeina este fatala pentru pisici. Printre simptomele intoxicatiei cu cofeina se numara respiratia rapida, palpitatiile si tremuraturile. Pe langa cafea, cofeina se gaseste si in cacao, ciocolata, Cola, ceai si bauturi energizante.


7. Ciocolata

In unele cazuri, ciocolata poate fi fatala pentru pisici. Theobromina, o substanta activa din ciocolata, este un agent toxic, care afecteaza sanatatea pisicilor. Cele mai periculoase sortimente de ciocolata sunt cele amarui, care duc la simptome precum tremuraturi, ritm cardiac anormal si chiar deces.


8. Oua crude

Deoarece pot contine bacterii periculoase precum Salmonella sau E.Coli, ouale sunt complet interzise pisicilor. In plus, contin si biotina, o proteina care afecteaza absorbtia vitaminei B. Pisicile intoxicate cu oua au numeroase probleme cu pielea si blanita.


9. Ficat

In cantitati mari, ficatul este toxic pentru animale si afecteaza structura osoasa a pisicilor. Printre simptome se numara oasele deformate si osteoporoza.

Sursa foto: pets.webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea