Animale de companie

#lactatie #stimularea lactatiei #lactatie catea #stimularea lactatiei la caini

Alimente care stimuleaza lactatia catelei

Sanatatea catelei depinde in mare masura dupa nasterea puilor de dieta pe care i-o oferi si atentia pe care i-o acorzi. Afla care sunt alimentele care stimuleaza lactatia catelei si care este necesarul dietetic pentru a mentine cateaua in forma dupa nastere.

Dupa ce ai asigurat o alimentatie corecta in timpul sarcinii catelei, cea din timpul lactatiei este si mai importanta pentru sanatatea patrupedului tau.


Cat trebuie sa manance cateaua in timpul lactactiei?


In mod obisnuit, aportul caloric al meselor din prima saptamana dupa nasterea puilor ar trebui sa fie cu cu 50% mai mare decat necesarul catelei in mod obisnuit. In a 2-a saptamana, aportul caloric recomandat este de doua ori mai mare decat cel obisnuit, iar in a 3-a si a 4-a saptamana de hranire a puilor se recomanda un aport caloric de trei ori mai mare. Odata cu intarcarea cateilor, acesta scade.

Calitatea mancarii conteaza la fel de mult ca si cantitatea. Schimbarea dietei este necesara deoarece mancarea obisnuita a catelei poate avea un aport caloric mai mic. Necesarul caloric depinde atat de numarul de pui cat si de rasa de caine: cei foarte activi, rase de vanatoare, vor avea nevoie de mai multe calorii.


Lactatia catelei: Apa


Este foarte important sa-i oferi catelei apa proaspata tot timpul, deoarece productia de lapte pentru pui o poate deshidrata rapid.


Lactatia catelei: Mancare pentru catelusi

 

Cea mai simpla cale de a-i pune catelei la dispozitie toata energia necesara pentru lactatie este trecerea la o dieta cu mancare pentru catelusi, cu continut caloric foarte ridicat. Chiar si cateaua obisnuita cu hrana umeda va manca fara probleme hrana uscata pentru catelusi.


Lactatia catelei: Completari in dieta


Proteinele sunt cea mai importanta sursa nutritiva in perioada lactatiei, motiv pentru care dieta poate fi imbogatita cu ficat, branzeturi si oua. In general, cateaua poate manca pana la 4 mese pe zi, dar atunci cand a nascut un numar mare de catelusi, poate fi mai intelept sa-i oferi mancare la discretie.

Atunci cand cateaua are doar unul sau doi pui, necesarul caloric in timpul lactatiei este mai mic si se recomanda cantarirea ei regulata. Daca se ingrasa, poate fi necesara miscorarea portiilor. Hranita corect, cateaua isi va mentine greutatea de-a lungul perioadei de alaptare. Scaderea in greutate, care continua si dupa hranierea dietei potrivita, este un simptom suficient pentru o vizita la veterinar.



Sursa foto: Mlive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului