Animale de companie

#animal de companie #veterinar #caini # boli caine #cresterea cainilor #sanatate caine

Alimente benefice pentru blana cainelui

Blana cainelui tau nu are nevoie doar de spalare si periaj periodic, ci si de vitamine si alimente care sa ajute la mentinerea sanatatii acesteia.

Iata lista cu produsele care ajuta la cresterea blanii, care mentin stralucirea acesteia si impiedica naparlirea excesiva a patrupedului tau.


Albus de ou

Albusul crud de ou, usor mixat, cu bucati de paine integrala sau cu fulgi de ovaz, este recomandat in alimentatia cainelui tau. Acesta contine vitaminele A si D, care ofera stralucire blanii si care previn caderea acesteia. Totusi, asigura-te ca ouale sunt achizitionate dintr-o sursa sigura - riscul de infectare cu Salmonella este destul de mare, iar tratamentul nu este tocmai usor.

Un albus de ou oferit o data pe saptamana este mai mult decat suficient pentru a mentine sanatatea blanii patrupedului tau.


Grasimi sanatoase

Grasimile joaca un rol esential in mentinerea blanii sanatoase. Acizii grasi sunt foarte importanti pentru o blana stralucitoare, asa ca este foarte important ca acestia sa faca parte din alimentatia cainelui.

Conservele si uleiul de peste pot fi integrate usor in meniul zilnic al cainelui. De asemenea, in comert vei gasi nenumarate produse speciale imbogatite cu acizi grasi omega 3 si omega 6. Cu siguranta acestea vor fi pe placul patrupedului tau.

Mai mult decat atat, acizii grasi Omega 3 ajuta la calmarea mancarimilor de la nivelul pielii si a inflamatiilor. Pentru un surplus de acizi grasi, poti oferi cainelui mancaruri preparate cu ulei de masline si chiar ulei de floarea soarelui. Singura conditie este ca aceste produse sa fie proaspete sau oferite sub forma de capsule, care se gasesc in pet-shopuri sau in farmaciile veterinare.

Pielea si blana cainelui ar trebui sa se imbunatateasca vizibil inca din primele 6 luni de la utilizarea suplimentelor pe baza de acizi grasi Omega 3.


Alimente bogate in zinc

Fulgii de ovaz, produsele lactate si boabele de porumb sunt doar cateva dintre alimentele bogate in zinc, care pot fi introduse in alimentatia cainelui tau si care vor asigura sanatatea blanii acestuia.

Sursa foto: discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea