Animale de companie

#alergie #caini #pisici #par animale #alergie animale

Alergia la animale, intre mit si adevar

Alergiile la animale sunt, de obicei, subiecte delicate si mai mereu au la baza lor simple mituri, nu neparat analize concrete cu disgnostic pus de un medic alergolog. Din cauza acestor mai mult sau mai putin inchipuite, apar deseori conflicte intre cei vizati si proprietarii de animale. Haideti sa dezbatem impreuna aceste mituri.



Mitul parului de animal

Subiectul alergiilor la animale apare atunci cand ne confruntam cu dorinta de a achizitiona un animal sau a convietui cu unul. Atunci iese la iveala faptul ca unii se tem de parul de animal mai mult decat de cauza reala a stranutului: praful. Una dintre cele mai des intalnite despre alergiile la animale este ca parul de animale cauzeaza aceasta alergie.
Animalele cu par lung colecteaza mai usor praful si impuritatile, dar si alergenii din aer, cum sunt polenul sau mucegaiul, acesta fiind adevaratul motiv pentru care prezenta lor cauzeaza... alergii care se manifesta prin stranut sau altfel.

Mitul animalelor hipoalergenice

O alta conceptie gresita este aceea ca exista animale hipoalergenice sau hipoalergene care cauzeaza "garantat" alergii. Este gresit. O persoana care va fi alergica la pisici, va resimti acest lucru in preajma oricarei pisici, nu a unei anumite rase.

In acest sens, s-au obtinut chiar si rase de caini sau pisici fara par, in ideea ca pot convietui alaturi persoane alergice la animale. Din pacate, preturile lor exorbitante nu prezinta o garantie pentru alergii.

Numai cainii si pisicile sunt de vina

Din tot regnul animalelor, oamenii au preferat sa tina in casa mai ales acestea doua: cainele si pisica. Din acest motiv, s-a dedus ca numai aceste doua specii sunt de vina pentru alergii, insa adevarul este ca orice animal, de casa sau salbatic, are capacitatea de a absorbi praf si alergeni in blana sa, deci are potential de a crea reactii alergice .

Pasarile, de exemplu, sunt celebre pentru ca produc alergeni, multumita combinatiei dintre pene, praf si excremente . De fapt, excrementele de pasari sunt deosebit de periculoase din punct de vedere al continutului de bacterii, praf, ciuperci si mucegai.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului