Animale de companie

#pisica #litiera #litiera pisicii #alegere litiera

Alegerea litierei pisicii - de ce trebuie sa tii cont?

Litiera este un accesoriu elementar in ingrijirea pisicii, intrucat este spatiul in care felina isi face nevoile, scutindu-te de "surprize" umede sau moi pe covor sau pe alte suprafete din casa. Pentru ca pisica sa se obisnuiasca sa foloseasca litiera, este important ca aceasta sa corespuda nevoilor, dar si preferintelor ei. Iata cateva sfaturi utile pentru alegerea celei mai bune tavite de nisip pentru pisici!


Alege o litiera de dimensiuni adecvate

Tine cont de talia pisicii in momentul in care ii cumperi litiera. Este important ca felina sa aiba suficient spatiu de desfasurare in interiorul ei. Cu cat pisica ta este mai voluminoasa, cu atat trebuie sa ii achizitionezi o litiera mai spatioasa.


Opteaza pentru un material de buna calitate

Materialul din care e confectionata litiera este cel mai important criteriu in selectia acesteia. In conditiile in care urina si fecalele contin substante acide si urat mirositoare, este important ca tavita de nisip sa fie facuta dintr-un material bio-rezistent, astfel incat sa nu se degradeze si sa nu absoarba mirosurile neplacute. In plus, cu cat materialul este de mai buna calitate, cu atat litiera se curata mai usor si rezista mai mult, in timp.


Sa aiba o forma usor accesibila pisicii

Exista pe piata mai multe forme si modele de litiere. Unele sunt acoperite, altele deschise sau dotate cu tot soiul de accesorii. Cel mai important este ca forma si modelul selectat sa fie usor accesibil pisicutei tale. Animalutul nu trebuie sa se straduiasca sa ajunga sau intre in litiera, intrucat va ajunge sa o ocoleasca si sa-si faca nevoile pe unde apuca. Opteaza pentru un model cu margini usor mai ridicate, astfel incat sa nu permita imprastierea nisipului in afara ei, atunci cand felina foloseste tavita.


Sursa foto: anaturezadosgatos.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea