Animale de companie

#caine #personalitate #rase de caini

Alege-ti cainele in functie de tipul tau de personalitate

Se poate intampla sa-ti doresti un caine dintr-o anumita rasa si sa descoperi ulterior ca acesta nu prea este compatibil cu personalitatea ta. De aceea, inainte de a cumpara un catel de rasa este indicat sa fii sincer cu tine si sa te gandesti ce fel de persoana esti si care este stilul tau de viata. Iata cateva exemple de rase potrivite pentru diferite personalitati:

1 Daca esti o persoana foarte activa, orientata spre sport, care prefera sa isi petreaca zilele libere in natura sau calatorind, rase potrivite ar fi: Terrier, inclusiv Fox terrier, Collie, Labrador, Cocker spaniel.


2 Daca esti o persoana care isi petrece timpul liber acasa, primeste adesea vizite de la prieteni, iti place sa citesti si sa petreaci ore intregi in fata semineului sau pe fotoliul preferat, rasele potrivite pentru tine ar fi: Cavalier King Charles spaniel, Chi Hua Hua, Bassett hound, Boston Terrier .


3 Daca esti o persoana care nu este preocupata de aspectul fizic, careia nu-i plac in general uniformele, regulile si restictiile si care alege intotdeauna calea mai putin “umblata”, opteaza pentru rase de caini usor de intretinut dar loiale ca: Airedale Terrier, Fox Terrier, Boxer, Pug, Caine de turma australian.

4
Daca din contra esti o persoana foarte eleganta, careia ii place sa fie la moda dar care nu suporta parul de animale pe haine opteaza pentru un caine manierat cu par scurt ca: Chi Hua Hua, Cainele chinezesc cu mot sau un Ogar pitic italian.

5
Daca esti o persoana cu nevoi speciale, depresiva, in varsta sau cu mobilitate redusa opteaza pentru un caine care poate fi dresat usor ca: Labrador, Ciobanesc german, Collie, Dalmatian .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea