Animale de companie

#pisici #ingrijire pisici #jucarii pisici

Alege jucarii sigure pentru pisica ta

Jucariile pentru pisici nu sunt intotdeauna cumparate din magazinele de specialitate. Mai exact, unii stapani au tendinta de a improviza jucarii pentru a-si distra felinele, insa acest lucru este uneori gresit.



Ca si in cazul copiilor mici, pisicile se pot accidenta cu unele jucarii, iar in anumite situatii, finalurile pot fi chiar tragice.

Iata cateva sfaturi pentru a alege cele mai potrivite jucarii pentru pisica ta:


Alege jucariile cu grija


Desi te tenteaza sa alegi jucarii cu foarte mult puf , ar trebui sa le eviti pe acestea. Puful sau plusul respectiv pot provoca inecarea pisicii daca aceasta rupe sau smulge cu dintii o bucata mai mare din "blana" animalului. In plus, limba pisicii va atrage cu siguranta puful si firele de plus in gura sa.

De asemenea, evita jucariile care au parti mici care se pot dezintegra (ochi, coada, nas etc).

In acelasi timp, jucariile cu parti metalice sau taioase ori ascutite trebuie ferite de pisici pentru ca acestea pot provoca rani.

Pentru ca mingile si bilele se numara printre jucariile preferate ale pisicilor, ar trebui sa ii oferi cateva, insa de dimensiuni asemanatoare cu cele ale mingilor de tenis. In plus, este de preferat ca acestea sa fie din cauciuc sau un alt material moale si nu plastic.


Alte sfaturi


Verifica periodic jucariile pisicii tale. Daca ele sunt deteriorate, ar fi bine sa le inlocuiesti cu altele noi.

Nu ii oferi pisicii prea multe jucarii in acelasi timp. Este recomandat ca ea sa aiba acces la numai doua jucarii in acelasi timp, pentru ca altfel riscul ca ea sa se plictiseasca este foarte ridicat.

Confectioneaza-i jucarii in casa. Daca nu are nicio jucarie sau s-a plictisit de cele pe care le are, ii poti face o jucarie foarte simplu: ia o coala de hartie, mototoleste-o bine si arunc-o pe jos pentru a trezi interesul pisicii. Fiind foarte usor, ghemul de hartie se va misca rapid la atingerile felinei si ii vor capta acesteia interesul.


Atentie!


Nu da pisicii ambajele de la diverse produse. Pungile de plastic pot provoca asfixierea acesteia, asa ca nu risca in acest sens.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare