Animale de companie

#alaskan klee kai #rase #caini #animale

Alaskan Klee Kai

Alaskan Klee Kai, cunoscut si sub denumirea de Husky pitic, este o rasa de caini de talie mica . Rasa a fost creata cu scopul de a obtine o varianta mai mica a rasei Husky Siberian . alaskan klee kai sunt caini potriviti pentru apartament, sunt energici si inteligenti.

 

Istoric

 

Rasa a fost creata in Wasilla, Alaska, in anii 1970 de catre Linda S. Spurlin, dupa ce a vazut rezultatele imperecherii accidentale dintre un Husky Siberian cu un caine de talie mica.

Pentru a obtine varianta in miniatura a unui Husky Siberian, aceasta a imperecheat caini din rasa Husky cu American Eskimo si Schipperke. Linda a crescut cainii fara ca nimeni altcineva sa stie pana in 1988, cand i-a facut publici. Rasa a fost numita oficial Klee Kai si abia in anul 2002 a primit denumiea de Alaskan Klee Kai.

Rasa Alaskan Klee Kai a fost recunoscuta oficial de American Rare Breed Association in 1995, iar de United Kennel Club la 1 Ianuarie 1997.

 

Caracteristici fizice

 

Alaskan Klee Kai arata ca un Husky in miniatura. Desi standardele celor doua rase sunt asemanatoare, Klee Kai are mici diferente. Proportional cu marimea corpului, Klee Kai are botul mai scurt, urechi mai mari si coada mai lunga.
Dimensiunile standard ale rasei sunt de 33-43 cm inaltime si 3-10 kg.

Capul este rotund, alungindu-se usor in zona botului. Cainele are urechi mari, proportionale cu marimea capului, pe care le tine drepte.

Corpul este musculos acoperit cu un strat gros de blana. Picioarele au o marime medie si sunt puternice. Coada este tinuta pe spate in forma de semicerc.

Cainii din rasa Alaskan Klee Kai pot avea blana colorata, in combinatii de alb cu negru, gri sau roscat.

 

Ingrijire

 

Alaskan Klee Kai este un caine relativ usor de ingrijit. Spre deoasebire de Husky Siberian, care naparleste aproape tot anul, Klee Kai naparleste doar de doua ori pe an. Cu toate acestea, se recomanda ca pieptanarea cainelui sa se faca regulat pe tot parcursul anului.

Pe langa periere, cainele mai are nevoie de imbaieri regulate (insa nu mai mult de 3-4 imbaieri pe an) si de taierea unghiilor.

 

Temperament

 

Alaskan Klee Kai este un caine inteligent, curios si foarte activ. Acesta devine rapid parte integranta din familia care il adopta. Spre deosebire de Husky Siberian, Klee Kai este un caine suspicios in privinta strainilor. Acest lucru ii face bun pentru paza, el instiintadu-si stapanaul ori de cate ori cineva se apropie de locuinta.

In general este un caine activ si are nevoie permanenta de miscare.

Se poate intelege bine cu alti caini si pisici, insa nu va rata ocazia de a vana alte animale precum rozatoare sau pasari.

Klee Kai nu suporta sa fie ciupit, lovit sau sacait de catre copii. Daca este supus unor asemenea tratamente, cainele nu va ezita sa muste. Din aceasta cauza este indicat ca animalul sa nu fie tinut intr-o casa cu copii mici.

Deoarece este un caine inteligent, Alaskan Klee Kai poate fi dresat cu usurinta sa faca diverse trucuri.

 

Sanatate

 

Alaskan Klee Kai poate suferi de cateva boli cu transmitere genetica. Cele mai frecvente dintre acestea sunt: afectiuni ale ficatului, cataracta juvenila, displazie de sold sau afectiuni cardiace .

O femela apartinand rasei Alaskan Klee Kai poate face in medie intre 1-3 pui la o singura nastere.

Speranta de viata a unui Alaskan Klee Kai este de 10-13 ani.

Sursa foto : www.kikaskleekai.com


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare