Animale de companie

#purici #simptome #tratament #pisici #pisica

Ajuta pisica sa scape de purici!

Puricii reusesc sa ingrozeasca pe toata lumea si creaza panica numai la auzul acestui cuvant. Cu toate acestea, ei continua sa intre si sa locuiasca foarte aproape de noi prin intermediul animalelor de casa, iar pisicile sunt mereu expusa la acest risc. Iata cum sa intervii pentru a-ti ajuta pisica sa scape de purici .

Puricii pot trai si se hrani cu sangele oricarei vietati cu sange cald, dar ei prefera temperatura mai ridicata din corpul cainilor si al pisicilor. Cu toate acestea, daca pisica ta are deja purici, probabil ca ai colectat si tu cateva muscaturi .

Puricii se reproduc rapid si ouale lor supravietuiesc in orice conditii de mediu pentru perioade lungi de timp.

Simptome ale puricilor la pisica

- O pisica teorizata de purici se va scaprina des si mult, dar nu intotdeauna.
- Daca pisica ta are purici, atunci ar trebui sa observi niste puncte negre, in forma de virgule, care raman in urma ei cand isi schimba locul. Acestea sunt excremetele puricilor.
- Puricii si aceste excrementele lor ar trebui sa devina vizibile in momentul in care vei peria pisica. Iata un motiv in plus pentru a repeta mai des acest ritual de ingrijire.
- Daca vrei sa verifici o pisica pentru a afla de existenta puricilor, o poti cauta prin blanita, facand carari si privind atent la suprafata pielii. O alta modalitate de a verifica daca pisica are purici este sa o asezi pe o suprafata alba sau de culoare deschisa si sa ii freci blanita viguros.
- Cea mai grava forma de atac al puricilor poate fi reperata atunci cand gasesti urme pe sange uscat pe pielea sau blanita pisicii tale.
- O pisica afectata de purici va deveni treptat anemica din cauza pierderii sangelui.

Cum sa participi la eliminarea puricilor

Daca pisica ta are purici, atunci ar trebui sa stii ca este posibil ca aceasta sa inghita cativa cand isi curata blana cu ajutorul limbii, deci este cazul sa incepi razboiul impotriva puricilor.

In petshopuri exista foarte multe solutii impotriva puricilor, insa toate aceste sprayuri, pudre sau zgarde nu sunt chiar atat de eficiente precum se anunta in prospecte. In plus, acestea contin substante toxice pentru animale si pentru oameni.

Cele mai eficiente sunt medicamentele administrate oral sau sub forma de injectii , care vor distruge puricii si ii vor impiedica sa se mai reproduca. Ele se pot administra lunar, iar medicul veterinar ar trebui sa fie la curent cu aceste alternative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare