Animale de companie

# obiecte periculoase pisica #ingrijire pisica #pisica #animale de companie

Ai o pisica? 10 lucruri din casa pe care sa le arunci sau sa le tii la distanta de aceasta

Pisicilor le place sa se urce peste tot si sa se strecoare in cele mai ascunse locuri din casa. Atunci cand ai un astfel de animal de companie va trebui sa tii cont si sa arunci sau sa ascuzi cateva lucururi tentante pentru pisici, dar care le-ar pune in pericol viata sau sanatatea.

1. Ghemuri de lana

Pisicilor le place sa se joace cu tot ce inseamna fire, iar ghemurile de lana vor fi intotdeauna o tentatie pentru acestea. Doar ca, daca pisica ajunge sa inghita bucati de lana, intestinele sale ar avea de suferit. Lana poate duce la perforarea acestora, iar animalul, daca nu este diagnosticat la timp si operat poate muri.

2. Cablurile

Pisicile sunt tentate sa se joace cu cablurile si firele de la aparatele eletrice din casa. Ce poti sa faci pentru a preveni ca aceasta sa se electrocuteze in timp ce le roade este sa introduci cablurile in conducte de plastic, special create pentru a le proteja, dar si pentru a crea un efect vizual placut in incapere.

3. Lampile cu sare de Himalaya

Multa lume are in casa lampi cu sare de Himalaya pentru ca s-a demonstrat ca acestea au numeroase beneficii pentru sanatate. Dar acestea nu sunt la fel de sanatoase pentru pisici, care au tendinta de a le linge. Sarea este periculoasa pentru pisici si o astfel de lampa le poate provoca diaree, convulsii, letargie si chiar decesul.

4. Oase

Oasele sunt periculoase pentru pisici, deoarece acestea nu le pot digera cu usurinta. Ai grija ca pisica ta sa nu manance nimic din ce nu ar trebui.

5. Jaluzele cu lamele

Jaluzelele cu lamele sunt periculoase pentru pisici pentru ca acestea se pot rani, daca nu sunt invatate sa ocoleasca aceste obiecte din casa.

6. Apa din toaleta

Este un fapt stiut ca pisicilor le place sa bea apa direct din vasul de toaleta. Important este ca apa sa nu fie tratata sau sa nu contina substante pentru curatare, odorizante etc. Apa tratata poate provoca chiar si decesul pisicii.

7. Aloe vera

Chiar daca planta de aloe vera este o planta ce are multiple beneficii atat pentru aerisirea incaperii cat si pentru sanatate, aceasta poate fi un adevarat pericol pentru pisica ta. Daca o pisica mananca din frunzele plantei, poate manifesta simptome precum diaree, stari de voma, deshidratare si, in cele din urma, toate acestea pot duce la deces.

8. Crini

Crinii sunt unele dintre cele mai otravitoare flori pentru pisica. Printre simptomele otravirii cu crini se numara letargia, voma si lipsa poftei de mancare. Daca pisica s-a otravit din cauza unei flori de crin trebuie sa te prezinti de urgenta cu aceasta la medic. Fara tratamentul adecvat imediat, viata pisicii ar putea fi pusa in pericol din cauza unui blocaj renal care poate aparea la 36-72 de ore de la ingerare.

9. Aluat de paine

Sunt sanse mici ca pisica sa gaseasca oricand prin casa aluat de paine, insa atunci cand prepari painea acasa ai grija ca pisica ta sa nu fie prin preajma. Chiar si o bucatica mica de aluat iti poate ucide indragitul animal de companie.

10. Potpourri lichide

Intr-o casa in care locuieste si o pisica ar trebui sa eviti folosirea de potpourri lichide. Acest lichid poate ajunge sa arda pielea si gura pisicii si ii poate distruge esofagul daca ajunge sa fie ingerat. De altfel, orice odorizant de camera este toxic penrtu feline.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea