Animale de companie

#animale #caine gasit #caine pierdut #sfaturi caine pierdut #identifcare caine pierdut

Ai gasit un animal pierdut? Iata ce ai de facut

Din pacate, cainii se pierd deseori de stapanii lor, fie pentru ca au scapat din lesa, fie ca au fost lasati liberi si au inceput sa alerge prin parcuri dupa vreo pisica sau pentru ca au ramas in urma.

Daca ai gasit un animalut care sta si asteapta linistit sau pare complet debusolat, dar nu are pe nimeni in jurul sau, ar trebui sa te implici si sa incerci sa ii gasesti stapanul. Iata ce ai de facut.

Apropierea de caine

In prima faza, incearca sa te apropii usor de animal, dar nu inainte de a vorbi cu acesta pe un ton prietenos si de a te lasa la nivelul sau. Pentru inceput incearca sa mentii distanta, de aproximativ 3 metri. Vorbeste cu animalul si striga-l la tine. Daca da din coada si pare bucuros sa te vada, asteapta sa vina catre tine. Evita sa mergi hotarat catre el si sa incerci brusc sa il mangai. Risti sa il sperii si sa il provoci sa te muste.

Cum sa ii gasesti stapanii

Dupa ce mangai usor animalul si vorbesti continuu cu el, incearca sa vezi daca are un colier in jurul gatului. Este foarte posibil ca acesta sa aiba datele de contact ale stapanului pe medalionul din jurul gatului, iar tie iti va fi usor sa iei legatura cu acesta.

Daca pe medalionul animalului nu scrie nimic, nu iti ramane decat sa mergi la un cabinet veterinar pentru a indentifica prezenta unui cip, care sa contina toate informatiile necesare. Daca nici de aceasta data nu ai noroc, singura varianta este sa postezi anunturi pe internet.

Asigura-te ca stii ce rasa este cainele (intreaba un medic veterinar), fotografiaza cainele si pune-i pozele pe net, insotit de un anunt care poate fi gasit. Spune ce rasa este cainele, ce sex are, in ce zona a fost gasit si cum poti fi contactat de catre stapani.

De preferat este sa postezi imaginea cu catelul pe mai multe site-uri, dar si pe retelele de socializare. Roaga-i pe prietenii tai sa dea anuntul mai departe, astfel incat sa mariti sansele de a gasi stapanii patrupedului intr-un timp cat mai scurt.

O alta varianta este sa scoti la imprimanta cateva imagini cu catelul (insotite de acelasi anunt) si sa le lipesti pe copacii si gardurile din zona in care a fost gasit cainele. Este foarte posibil ca stapanii acestuia sa isi caute cainele in zona respectiva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea