Animale de companie

#incalzire globala #dinozauri #dinozaur

Afla de ce sunt dinozaurii responsabili pentru incalzirea globala!

Potrivit ultimelor cercetari realizate la o universitate din Scotia, dinozaurii, si nu oamenii, ar fi principalii responsabili pentru schimbarile climatice care au condus, in timp, la incalzirea globala si ca, activitatile umane au influentat fenomenul doar intr-o proportie de 20%. Se pare ca flatulenta creaturilor este responsabila pentru aparitia acestui fenomen!

Oamenii de stiinta sunt de parere ca gazul metan emanat in trecut prin flatulenta dinozaurilor, timp de peste 150 de ani, ar fi provocat cresterea temperaturilor atmosferice si modificarile climatice la care asistam astazi, potrivit descopera.ro.

Profesorul Graeme Ruxton, de la Universitatea St. Andrews, din Scotia, afirma ca aceste creaturi ar fi produs in jur de 520 de milioane de tone de gaz metan pe an, ceea ce inseamna cantitatea de gaz produsa astazi la nivel mondial.

Se pare ca metanul este de 20 de ori mai eficient decat dioxidul de carbon in retinerea caldurii in atmosfera.

Potrivit specialistilor, incalzirea globala brusca, cauzata de flatulenta dinozaurilor, ar putea fi si una dintre explicatiile disparitiei speciei lor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea