Animale de companie

#adoptie animale de companie #adoptie pisici #adoptie caini #adoptie animale #adoptie

Adoptia unui animal de companie: cum iti pregatesti locuinta?

Iti doreai de multa vreme sa ai un animal de companie, care sa aduca bucurie in casa si de care sa ai grija, sa nu-i lipseasca nimic, sa fie iubit si rasfatat. Te-ai decis sa faci acest pas si a venit momentul sa-ti pregatesti locuinta pentru catelusul sau pisicuta pe care o vei aduce acasa. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont, pentru ca micul tau vecin de apartament sa se simta in largul lui in noul camin:

 

Monteaza ferestre termopan cu aerisire controlata

Problema mirosurilor este importanta atunci cand este vorba despre un animal de companie pe care sa il gazduiesti in locuinta. Pe de-o parte ai nevoie de aer curat pentru ca micutul tau prieten sa respire nestingherit, iar pe de alta parte este necesara o ventilatie foarte buna, ca sa nu se simta mirosuri neplacute specifice animalelor.

Rezolvi rapid aceasta situatie prin avantajele pe care ti le ofera o fereastra termopan premium: scapi de grija mirosurilor neplacute, a  igrasiei si a  mucegaiului, pentru ca ferestrele premium Izo3+ iti asigura aerisirea lenta si controlata, cu deschidere în 4 trepte, datorita echiparii standard cu microventilatie.

Astfel, indiferent de anotimp si de vremea de afara, atmosfera din locuinta va fi proaspata, iar tu te vei bucura in voie de momentele de joaca impreuna cu animalul de companie.

Echipeaza ferestrele cu elemente de siguranta

Oricat ti-ai dori de mult, nu vei putea fi in permanenta cu micul tau prieten, vor fi momente in care acesta ramane singur acasa si vrei sa-l stii in siguranta, sa nu stai cu teama ca iese accidental pe fereastra, ca se raneste sau ca exista riscul vreunui accident.

Nu este nevoie sa inchizi ferestrele ca sa-l feresti de toate aceste pericole. Nici n-ar fi sanatos pentru el, ca sa nu mai vorbim de aerul imbacsit pe care l-ai gasi seara cand revii acasa de la munca.

Solutia este sa alegi ferestre termopane cu deschidere în plan paralel, pe 6mm, care permit aerisirea spatiilor fara ca animalutul sa fie deranjat de zgomotele de afara, si fara riscul ca el sa poata iesi pe geam.

Din exterior nu se observa aceasta deschidere perimetrala discreta si eficienta, iar hotii nu pot patrunde in casa pentru ca echipamentele de feronerie ale ferestrelor sunt prevazute cu sisteme de siguranta cu plăcute antiefractie de otel, cu un grad de siguranta de tip RC2. Un aspect interesant pe care trebuie sa il stii este faptul ca la gradul de siguranta RC2 pe care il au ferestrele deschise pe 6 mm, numarul placutelor de otel care blocheaza fereastra este de minim 7. Aceste placute nu exista in mod normal la ferestrele normale, asa ca iata inca un motiv ca pentru linistea casei tale, sa optezi pentru acest sistem.

Pentru protectia animalului tau de companie, monteaza la ferestre sticla de siguranta, formata din două sau mai multe foi de sticla asamblate cu filme de PVB, care asigura protectie impotriva ranirii (fragmentele de sticla raman lipite de filmul de laminare, asa ca se inlatura pericolul de ranire sau accidentare), protectie impotriva caderii (in caz de spargere, corpurile care au determinat spargerea geamurilor sunt retinute de foile suplimentae), protectie impotriva vandalismului si efractiei, protectie fonica si impotriva razelor UV.

Organizeaza un loc in casa pentru animalul de companie

Alege un patut in functie de varsta si talia animalului de companie si aseaza-l intr-un loc linistit si confortabil, cu lumina naturala. Amplaseaza la intrare si in zona de joaca niste covorase de cauciuc, care se curata usor si au rol de protectie.

Daca este vorba despre un pui de caine sau de pisica, este recomandat sa achizitionezi si un tarc, pe care sa-l montezi atunci cand sunteti plecati de acasa, pentru ca micul tau prieten patruped sa stea in siguranta si sa se joace cuminte cu jucariile preferate.

Elimina obstacolele si obiectele periculoase pentru animalul de companie

Pregatirea locuintei pentru sosirea animalului de companie cuprinde si eliminarea unor obstacole si potentiale pericole. Acopera prizele electrice, protejeaza cablurile si pune-le in mansoane speciale, care sa nu fie roase de catel sau pisica.

Asigura  ferestrele, scarile si balcoanele, aseaza in locuri ferite obiectele ascutite si obiectele mici, care pot fi inghitite din greseala. Alege cu atentie soiurile de plante pe care le pastrezi in locuinta, sa nu fie ghivece mari pe care sa le rastoarne si sa se loveasca, sau soiuri otravitoare pentru animale, precum ficus, vasc, zambile sau leandru.

Ține seama de aceste recomandari si adoptia unui animal de companie va fi un prilej de bucurie, fara incidente sau momente neplacute.

Sursa foto: piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare