Animale de companie

#simptome cancer pisici #simptome cancer #cancer pisici #pisici #animale #cancer #animale de companie

9 simptome ale cancerului la pisici

 

 

Cancerul este printre primele boli care pot duce la decesul pisicilor. Din pacate, multe dintre simptomele acestuia sunt subtile si pot fi cauzate si de alte afectiuni, motiv pentru care cancerul poate fi dificil de depistat.

Iata cateva dintre simptomele cancerului la pisici - daca le observi, se recomanda sa mergi cat mai repede la un medic veterinar pentru un control amanuntit.

 

Ascunderea excesiva

Pisicile adora sa se ascunda, dar daca observi ca pisica ta petrece mai mult timp sub pat sau in locurile greu accesibile, ar putea semnala ca ceva nu este in regula. Cu toate ca ascunderea excesiva nu este neaparat un semn de cancer, daca ai sesizat acest lucru este mai bine sa mergi cu pisica pentru un control la un veterinar.

 

Pierderea in greutate

Pierderea in greutate este printre primele simptome ale cancerului la o pisica. Uneori, insa, poate fi semnul unei tumori gastrointestinale. De asemenera, cancerul poate duce la pierderea in greutate, chiar daca pisica isi pastreaza pofta de mancare obisnuita.

 

Modificari ale gurii

Durerile, urmele, mirosurile ciudate, sangerarile sau schimbarea culorii gingiilor - toate pot fi semne ale cancerului oral la o pisica, si in special la pisicile mai in varsta. Aceste simptome trec deseori neobservate, unele tumori putand fiind cu adevarat devastatoare si descoperite intr-un stadiu prea avansat.

 

Diaree sau modificari ale obiceiurilor din litiera

Diareea ocazionala nu este un semn al cancerului, dar daca situatia persista sau se irautateste, pisica trebuie dusa la veterinar. Totodata, utilizarea excesiva a litierei, dificultatile la eliminare scaun sau urinare, prezenta sangelui in urina sau in nisip - pot fi simptome de cancer.

 

Curgerea excesiva a nasului sau a ochilor

Scurgerile persistente din nas sau ochi sunt un motiv de ingrijorare. Acestea pot fi semne de tumori faciale sau oculare.

 

Convulsii

Convulsiile pot fi un semn al tumorilor cerebrale la pisici, in special la cele mai in varsta. Daca observi miscari necontrolate, cum ar fi mestecarea sau zgaltairea picioarelor si spume la gura, ar putea fi vorba despre convulsii si se recomanda vizita urgenta la un veterinar.

 

Shimbari ale pielii

Orice schimbare, umflatura sau modificare pe piele trebuie verificata. Acestea pot fi benigne sau canceroase, si, cu cat sunt depistate mai devreme, cu atat sunt mai usor de tratat. Daca simti denivelari sau umflaturi in timp ce iti mangai pisica, mergi cu aceasta de urgenta la un medic veterinar. De asemenea, acorda atentie oricarei afectiuni care nu se vindeca, sau ranilor care par dureroase sau infectate.

 

Cresterea in greutate

Cresterea brusca in greutatre sau balonarea pot fi semne de cancer la pisica. Daca pisica ta mananca mai putin si, totodata, pare sa se umfle, mergi de urgenta la un medic veterinar. Oricum, va avea nevoie de un stimulent pentru revenirea apetitului.

 

Durere sau disconfort general

Durera este un semn destul de des intalnit la cancerul de pisica. Daca observi ca pisisca ta miauna excesiv atunci cand o ridici sau o atingi intr-un anumit loc, o vizita la veterinar este imperios necesara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea