Animale de companie

# caini silentiosi #rase de caini #caini #animale de companie

9 rase de caini care nu latra (prea mult)

Daca esti in cautarea unui caine care nu deranjeaza prea mult cu latratul, iti sugeram cateva rase linistite care ti s-ar putea potrivi.

1. Basenji

Basenji este cunoscut si sub numele de cainele care nu latra. Acest lucru poate fi explicat de forma neobisnuita a laringelui sau care face practic imposibila producerea sunetelor. Ei comunica insa prin alte mijloace, cum ar fi un sunet gutural numit yodel basenji. Este o rasa de caini inteligenti si energici si are nevoie de miscare si exercitii sustinute pentru a fi un tovaras fericit.

2. Marele Danez

Marele Danez, pe cat este de urias, pe atat este de bland si linstit, iar atunci cand latra o face tare si adanc, dar acet lucru se intampla foarte rar. Starea lui naturala este aceea de calm, fiind o prezenta impunatoare si tacuta. Este un caine ideal pentru familiile numeroase, fiind usor de dresat.

3. Ciobanesc de Berna

Ciobanescul de Berna este o rasa de caini calmi, plini de bunavointa si, totodata, foarte puternici. Este recunoscut ca fiidn un caine care nu latra, fiind foarte placut si agreabili, intotdeauna dornic de joaca sau plimbare alaturi de stapan. Este un caine care adora sa se faca placut de oameni.

4. Newfoundland

Este greu de imaginat un Newfoundland care iti sade in poala, fiind un caine de talie mare, dar este recunoscut ca fiind un caine care adora acest lucru, adica sa simta atingerea omului. Este un foarte bun inotator, motiv pentru care este un caine ideal pentru salvare de la inec. Datorita naturii lui linistite, nu latra prea mult, cea ce este ideal daca ai o casa plina de copii zgomotosi. Se impaca foarte bine cu copiii, fiind supranumit si cainele bona.

5. Ogar Scotian

Ogarul Scotian are aceiasi stramosi ca si Ogarul Englez, cu diferenta ca blana lui este mai groasa, mai lunga si mai sarmoasa.  Este recunoscut pentru firea blanda, demna si politicoasa.

6. Buldogul si Buldogul Francez

Ambele rase de caini sunt jucause si au o dispozitie blanda. Datorita fetei irezistibil de draguta, sunt foarte agreati si simpatizati. Desi pot avea o greutate considerabila, se numara printre cainii care nu prea latra si adora sa stea pe canapea.

7. Shar Pei

Aceasta rasa este cunoscuta pentru figura sa irezistibila, plina de riduri, fiind totodata pe lista cainilor care nu latra. Este foarte calm si legat de familie, fiind un pic cam reticenti cu strainii fata de care devin fosret susceptibili. Este important sa fie deprins cu socializarea cu strainii inca de mic.

8. Setter Irlandez

Este o rasa usor de recunoscut dupa urechile lungi, elegante si alura placuta pe care o are. Esre un caine activ si inteligent recunoscut pentru faptul ca sunt usor de dresat si mereu veseli. Atat timp cat beneficiaza de miscare, va latra foarte putin.

9. Cavalier King Charles Spaniol

Este un caine de talie mica care nu latra. Figura dulce, ochii mari, caprui si urechile pufoase ii fac irezistibili. Totodata, adora compania oamenilor, fiind foarte usor adaptabili tabietelor acestora. Nu suporta, insa, sa fie lasati singuri, momente in care au tendinta de a latra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului