Animale de companie

#animale #adoptie

9 motive pentru care sa nu adopti un animal

Animalele sunt fiinte foarte indragite de multi dintre noi. Adoptia unui companion este un lucru minunat, insa inainte de a face acest pas este bine sa te gandesti daca acesta necesita conditii si ingrijiri corespunzatoare. Iata cateva motive pentru care ar fi bine sa nu adopti un animal sau sa amani pentru o perioada adoptia acestuia.

 

1 Stai in chirie. Daca stai cu chirie adoptia unui animal (fie el caine, papagal sau peste) poate fi un lucru foarte dificil. Chiar daca proprietarul iti permite sa ai unul, este posibil ca intr-o zi sa fii nevoit sa te muti intr-o alta locuinta unde nu iti va mai fi permis accesul cu animalul respectiv. De asemenea, avand un animal iti va fi mult mai greu sa-ti gasesti un apartament pe care sa-l inchiriezi.

 

2 Esti pe cale de a te muta intr-o casa noua. Cel mai bine este sa amani adoptia animalului pentru o perioada. Asteapta mai intai sa te muti si sa amenajezi noua locuinta. Daca-l vei adopta inainte de a te muta este foarte probabil ca mutarea si schimbarile pe care le vei aduce casei sa-l streseze. Inainte de a-l aduce acasa, amenajeaza-i un coltisor numai al lui. Adopta animalul doar atunci cand esti pregatit sa-i oferi toate conditiile necesare.

 

3 Spatiul de care dispui nu-ti permite. In adoptia unui animal trebuie sa tii cont si de spatiul de care dispui. Acesta trebuie sa fie suficient de mare pentru animalutul care urmeaza sa vina la tine acasa. De exemplu, poti tine intr-o garsoniera un bol cu un peste,un papagal de mici dimensiuni, o pisica sau un caine de talie mica . In cazul in care iti doresti un acvariu mare, un catel de talie medie sau mare sau un papagal de dimensiuni mari, va trebui sa ai mai mult spatiu in care sa-i tii.

 

4 Serviciul iti impune multe calatorii . In cazul in care ai un serviciu care iti impune multe calatorii ar fi bine sa renunti la ideea de a avea un animal, daca nu are cine sa aiba grija de el in lipsa ta. Acesta nu poate fi lasat singur acasa pentru o perioada lunga de timp, chiar daca ii lasi apa si mancare la discretie. Animalul se va simti abandonat, iar de aici pot rezulta stari de stres care pot duce la afectiuni mult mai grave.

 

5 Nu ai suficient timp liber pentru a-l ingriji. Gandeste-te bine, inainte de a adopta un animal, la timpul pe care i-l poti acorda. In cazul in care ai foarte putin timp liber cel mai bine ar fi sa optezi pentru unul care nu necesita ingrijiri speciale, cum ar fi un peste sau un animal exotic (tarantula, scorpion, miriapod etc). Cainii, pisicile si papagalii au nevoie de multa atentie si afectiune din partea ta si necesita ingrijiri speciale.

 

6 Iti doresti un companion doar pentru o anumita perioada de timp. Chiar daca te simti singur sau esti deprimat nu este o solutie sa adopti un animal pentru o scurta perioada de timp. Adoptia unui animal inseamna un angajament serios si o decizie pe care o iei pentru o lunga perioada de timp. Daca nu esti dispus sa-ti asumi aceasta responsabilitate, atunci ar fi bine sa renunti la aceasta idee.

 

7 Nu ai suficienti bani pentru a-l ingriji. Un animal nu inseamna doar un partener de joaca ci si o grija in plus. Gandeste-te din timp daca-ti poti permite cheltuielile zilnice, necesare pentru hrana lui. De asemenea, nu uita sa iei in calcul consultatiile periodice la medicul veterinar si eventualele tratamente, in cazul in care acesta se imbolnaveste. Intretinerea unui animal, poate fi costisitoare.

 

8 Esti alergic. In cazul in care esti alergic ar fi bine ca inainte de a lua decizia de a adopta un animal sa afli ce anume iti provoaca alergie. Alergiile pot fi produse de alergenii care se gasesc atat in blana cat si in saliva, pielea sau urina animalului. Asadar, afla care este cauza alergiei tale. Daca devii alergic la parul de animale, poti opta pentru o pisica sau un caine fara par. De asemenea, poti avea in vedere o pasare sau un acvariu cu pesti.

 

9 Doresti ca in viitorul apropiat sa ai un copil. Daca iti doresti ca peste o perioada de timp sa devii parinte si nu esti de acord cu convietuirea animalului cu un copil, cel mai bine ar fi sa renunti la ideea de a adopta unul. Chiar si intr-un timp foarte scurt, animalul se va atasa de tine si va suferi enorm cand il vei da spre adoptie altei familii. Gandeste-te in primul rand la binele animalului respectiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare