Animale de companie

#caini #pisici #patrupede #animalute de companie

9 motive pentru a alege un caine in locul unei pisici

Potrivit unui studiu recent, persoanele care s-au auto-proclamat „iubitoare de pisici” sunt mai curioase din fire, au o gandire neconventionala dar sunt mai stresate decat iubitorii de caini. Iubitorii de pisici spun adesea ca felinele sunt o alegere mai exotica si au mai multa personalitate in comparatie cu patrupedele. Iata totusi cateva puncte forte ale cateilor in comparatie cu pisicile:


1 Cainii sunt veseli


Cainii cred ca esti cea mai buna persoana din lume chiar daca ai o zi proasta, esti morocanos si nu ai chef de nimic.

Patrupedul tau se va comporta la fel cu tine in fiecare zi, te va intampina cu afectiune si va avea chef de joaca in timp ce o pisica te poate trata cu raceala daca nu are ea dispozitia necesara pentru „socializare”.


2 Cainilor le pasa


De regula, patrupedele simt cand esti trist si incearca sa stea pe langa tine sa te faca sa te simti comfortabil in timp ce pisicile, din nou, se comporta astfel numai cand au ele dispozitia necesara.


3 Cainii te protejeaza


Un caine te va proteja atunci cand va simti ca esti in pericol in timp ce pisicile, de regula, cauta sa se protejeze pe ele insele mai intai.


4 Cainii te ajuta sa faci miscare


Este adevarat ca un caine este mai greu de ingrijit intrucat este nevoie sa-i acorzi zilnic timp pentru plimbare insa, pe termen lung, acest lucru este benefic pentru sanatatea ta.

Este foarte bine sa faci cateva minute de miscare zilnic.


5 Cainii raspund la apel


Atunci cand isi aud numele, cainii vor raspunde imediat la apel in timp ce pisicile nu se vor deranja decat in cazul in care vor sti ca trebuie sa primeasca de mancare.


6 Cainii asculta


Atunci cand vorbesti cu un caine vei observa ca acesta te va urmari si va face diverse grimase in timp ce o pisica, de cele mai multe ori, miauna si se intoarce cu spatele.


7 Cainii invata trucuri


Cainii sunt mai inteligenti si mai usor de dresat in comparatie cu pisicile si pot sa invete sa faca diverse lucruri amuzante – sa se rostogoleasca, sa-ti aduca jucarii etc.


8 Cainii nu sunt egoisti


Patrupedele sunt animalute foarte loiale in timp ce felinele sunt mai egoiste si se vor gandi in primul rand la bunastarea lor.
 

9 Rasele de caini sunt variate


Trebuie sa recunoastem ca, in ceea ce priveste aspectul, cainii sunt mai variati decat pisicile.

Felinele au de regula cam aceeasi marime si cam aceleasi trasaturi in timp ce cateii care apartin unor rase diferite sunt foarte diferiti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului