Animale de companie

# incredere pisica #pisica #incredere #animale #animale de companie

7 semne ca pisica are incredere in tine

De multe ori este greu sa iti dai seama ce este in mintea unei pisici. Dar, la fel ca si alte animale de companie, pisicile pot comunica foarte bine prin intermediul limbajului nonverbal. Urmatoarele semne te ajuta sa iti dai seama daca pisica ta are incredere in tine.

Are nevoie de rutina

Increderea unei pisici poate fi greu de castigat, insa odata ce stie ca se poate baza pe tine, nimic nu va mai sta in calea prieteniei voastre. Asadar, stabileste o rutina si urmeaza-o pentru ca pisica sa stie ca depinde de tine. Ofera-i cate o recompensa de fiecare data cand iti place comportamenul ei.

Te "framanta"

Atunci cand pisica “te framanta” la propriu este un semn ca are incredere in tine. Pisicile dezvolta acest obicei inca de cand sunt mici si este o metoda prin care puii isi anunta mama ca sunt flamanzi si vor lapte. Atunci cand pisica te framanta isi aminteste de sentimentul de siguranta pe care il simtea cand era alaturi de mama sa.

Isi atinge fata de tine

Atunci cand pisica vine si te loveste usor cu capul apoi continua sa isi atinga fata de tine acesta este un gest pur de tandrete pe care animalul tau de companie ti-l ofera. In momentul in care pisica atinge cu capul sau, mana sau piciorul unui om, de fapt ea marcheaza aceste zone cu un miros din glandele aflate pe fata si in varful capului. Acest parfum este un semn de iubire, acceptare si dovada de incredere in persoana respectiva.

Se rostogoleste pe spate

Cand pisica se rostogoleste pe spate acesta este un semn ca se simte in siguranta atunci cand stapanul sau este langa ea, pentru ca statul pe spate este pentru pisici o pozitie din care nu s-ar putea apara. Burta pisicii este un loc vulnerabil, iar daca te lasa sa o atingi sau sa o scarpini in aceasta zona acesta este un semn ca ai capatat increderea felinei.

Iti mananca din palma

De obiecei, pisicile nu mananca din palma unei persoane decat daca au incredere in aceasta. Daca poti sa ii oferi recompense sau mancare direct din palma, acesta este un semn ca animalul tau de companie are incredere in tine.

Isi tine coada ridicata

La fel ca si cainii, pisicile pot transmite tot felul de mesaje cu ajutorul cozii. De fapt, aceasta este una dintre primele manifestari prin intermediul limbajului nonverbal. Coada pisicii poate fi un bun barometru a starii sale de spirit. Un mod prin care iti dai seama ca pisica are incredere in tine este daca isi tine coada ridicata atunci cand vede ca vii spre ea.

Iti aduce prada

Atunci cand pisica aduce in casa prada pe care a capturat-o afara, cum ar fi rozatoare sau pasari, pentru stapani nu este nici pe departe o incantare. Totusi, este important sa stii ca pentru animalul tau de companie acesta este un semn de pretuire pentru toti cei din casa, care au grija sa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea