Animale de companie

# produse interzise #caini #animale de companie

7 produse recomandate si interzise in alimentatia unui caine

Pentru ca prietenul tau patruped sa duca o viata cat mai lunga si fericita si sa se poata dezvolta armonios, va trebui sa ii acorzi acestuia o ingrijire corespunzatoare. Acest lucru nu include doar vizitele periodice la veterinar sau periajul zilnic al blanii, ci presupune in primul rand alegerea unei alimentatii corecte.

 

Insa, ce inseamna o alimentatie corecta pentru un caine? In primul rand, este important de retinut faptul ca acesta nu poate consuma aceeasi hrana ca noi. In timp ce unele alimente sunt bune si pentru caini si nu prezinta riscuri, altele sunt toxice si le pot pune viata in pericol. Afla ce fel de produse ii poti oferi cainelui si pe care ar trebui sa le eviti.

Produse recomandate pentru caini

1. Hrana speciala

Desigur, hrana pentru caini ar trebui sa formeze mesele de baza ale animalului tau de companie. Fie ca alegi hrana umeda sau hrana uscata pentru caini, opteaza pentru un sortiment potrivit cainelui tau si ofera-i portii potrivite, conform sfatului medicului veterinar sau in functie de indicatiile de pe ambalaj.

Acest tip de hrana este cea mai buna pentru caini, deoarece contine o formula speciala cu toate ingredientele necesare pentru o dezvoltare sanatoasa.

2. Carnea

Cainele va pofti cu siguranta la hrana proprietarilor, asa ca ar trebui sa stii ce ii poti oferi si ce nu. Carnea este unul dintre alimentele sigure, atat timp cat este gatita. Ii poti oferi fara probleme animalului tau de companie carne de pui, curcan sau vita, fara condimente sau oase. In schimb, este recomandat sa eviti mezelurile si carnea de porc, din cauza continutului mai ridicat de grasimi.

3. Pestele

Un alt aliment ce poate fi consumat de catre caini este pestele, daca acestia nu prezinta alergii. Atentie insa, acesta va trebui sa nu aiba oase si sa fie bine preparat si curatat. Pestele din conserva poate fi consumat ca atare de catre caini, precum si fructele de mare.

4. Painea

Desi nu se recomanda consumul excesiv, nu este o problema daca animalul tau de companie mai mananca din cand in cand paine. Aceasta nu este daunatoare pentru caini, insa trebuie sa tii minte ca animalul nu ar trebui sa consume prea multa, deoarece ar putea duce la cresterea in greutate.

Produse interzise pentru caini

5. Ciocolata

Alimentul care ar trebui sa se afle mereu in topul listei de produse interzise pentru caini este ciocolata. Aceasta contine o substanta numita teobromina care este extrem de toxica pentru caini si le poate pune viata in pericol. Asadar, ciocolata ar trebui sa stea mereu cat mai departe de animalul tau de companie.

6. Ceapa si usturoiul

Desi mai multe legume pot fi consumate fara griji de catre caini, ceapa si usturoiul fac exceptie. Consumul acestora poate duce la aparitia mai multor probleme de sanatate, de aceea nu sunt deloc recomandate. Daca obisnuiesti sa ii mai oferi cainelui din mancarea ta, asigura-te ca nu a fost gatita cu ceapa sau usturoi.

7. Fructele cu samburi

Desi fructele par o alegere sanatoasa, cele care contin samburi ar trebui evitate. Strugurii, ciresele, avocado, piersicile sau prunele pot ramane blocate in gatul animalului, iar merele contin substante care pot fi periculoase.

Este foarte important sa te asiguri ca ii oferi cainelui tau o dieta echilibrata, bogata in vitamine si minerale. Discuta cu veterinarul tau despre ce alimente ii poti oferi sau nu prietenului tau blanos si despre cum ar trebui dozate portiile, astfel incat acesta sa primeasca toata hrana de care are nevoie.

FOTO: purina.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare