Animale de companie

# mituri caini #animale #mituri #animale de companie

7 mituri despre caini pe care toata lumea le crede reale, insa nu sunt

Cainii au modul lor de a comunica cu oamenii. Chiar daca ai un astfel de animal de companie si crezi ca stii totul despre el si descifrezi cu usurinta ceea ce vrea sa iti transmita, ia in calcul ca exista si o multime de mituri despre caini pe care toata lumea le crede ca fiind reale, dar in realitate sunt departe de adevar.

Cand da din coada inseamna ca este fericit

 Atunci cand da din coada cainele poate transmite si altceva, nu doar ca este fericit. Este important sa observi ce fel da din coada si ce reprezinta fiecare gest. De exemplu, atunci cand iti tine coada viguros si o indreapta spre dreapta, inseamna ca este fericit ca isi vede stapanul, cand da din coada incet si aceasta este pe jumatate orientata in jos cainele este temator si nesigur in aceasta situatie, iar cand coada este tinuta indreptata in sus si cainele da din ea foarte repede, poate fi un semn de agresivitate sau teama.

Nu mai poti invata un caine batran trucuri noi

Un catelus mic este precum un burete fiind capabil sa invete usor si rapid lucruri noi. Dar si cainii adulti si cei in varsta pot fi dresati, atat timp cat nu au probleme cu auzul, vederea sau de mobilitate.

Cand intalnesti prima data un caine lasa-l sa iti miroasa mana

Chiar daca intentia ta este sa te imprietenesti cu un caine atunci cand il vezi prima data, este mai precaut sa nu ii intinzi mana sa o miroasa, asa cum multi cred ca se procedeaza. Acest gest poate fi interpretat de caine ca un semn de agresiune si pot aparea incidente neplacute.

Cand nasul cainelui este uscat si cald inseamna ca se simte rau

Unul dintre cele mai raspandite mituri legate de problemele de sanatate care pot aparea la caini este cel legat de felul in care ar trebui sa fie nasul sau. Un nas uscat si cald la caine este perfect normal si nu inseamna neaparat ca acesta sufera de ceva.

Castrarea cainelui cand este mic previne problemele comportamentale

Castrarea cainelui cand este mic nu este o garantie ca acesta nu va avea probleme comportamentale mai tarziu. O serie de studii si medici veterinari recomanda evitarea acestei interventii tocmai pentru ca pastrarea organelor de reproducere poate avea efecte benefice asupra sanatatii cainelui.

Trebuie sa ii arati cainelui cine este masculul afla

Teoria lupului alfa a devenit extrem de populara printre dresorii de caini, dupa au fost facute studii asupra comportamentul unor lupi aflati in captivitate. Acum, tehnicile au evoluat in alta directie si cei mai multi instructori canini sunt de parere ca un caine trebuie educat astfel incat sa stie ce anume isi doreste stapanul sau de la el, fara sa fie pedepsit atunci cand are un comportament nepotrivit, ci corectat prin tehnici specifice.

Adopta doi caini pentru a fi prieteni de joaca

Atunci cand adopti doi catei mici va fi greu, daca nu chiar imposibil, sa ii educi. Cei doi vor fi dependenti unul de altul si distrasi, incat in cele mai multe cazuri vor ignora orice interactiune cu omul.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului