Animale de companie

#ingrijire caini #caini #caine #animale #animale de companie

7 lucruri pe care cainele tau si-ar dori sa le stii

Despre caini se spune ca sunt cei mai buni prieteni ai omului, astfel incat nu ar fi rau sa incepi sa iti cunosti cat mai bine animalul de companie. Semne precum cele pe care le face atunci cand ii este foame, cand vrea sa se plimbe sau cand are nevoie de atentie, sunt deja bine cunoscute. Insa, iata sapte alte lucruri pe care cainele tau si-ar dori sa le stii.

 

1. Nu se simte vinovat, desi tu crezi acest lucru

Cateii nu au atat de multe emotii precum noi, oamenii, iar atunci cand incerci sa il faci sa se simta vinovat pentru ceva ce a facut gresit, el nu va intelege. Acestia pot doar sa perceapa schimbarea tonului, o voce foarte ridicata suparandu-l destul de tare, insa nu va sti ca trebuie sa ii para rau pentru ceva anume.

2. Nu ii plac petrecerile si intalnirile cu multe persoane

Daca iti doresti sa organizezi un picnic sau o petrecere la care sa iti inviti prietenii si vecinii, poate ai vrea sa te gandesti ce alternativa ai avea pentru cainele tau. Cu toate ca par animale sociabile, cainii nu iubesc locurile aglomerate. Acestia se simt coplesiti si speriati atunci cand mai multi oameni incearca sa ii atraga atentia.

3. Cainii raspund la recompense, nu la pedepse

Atunci cand ii oferi mici atentii pentru lucrurile bune pe care le face, precum adusul unei mingi, catelul tau va continua sa faca acea activitate deoarece ii place sa fie recompensat. Insa, tipatul si iesirile nervoase nu le va intelege si, cel mai probabil, cu o astfel de atitudine va continua sa faca acele lucruri mai putin placute pentru tine.

4. Cainele tau nu iti poate zice cand nu se simte bine

Poate cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii este acela ca animalul tau de companie nu iti poate da semne clare atunci cand se simte rau. De aceea, verificarile anuale la medicul veterinar sunt absolut esentiale. Un control amanuntit si vaccinurile realizate la timp il poate scapa de posibile boli.

5. Nu il grabi cand il scoti afara sa isi faca nevoile

Indiferent ca esti pe fuga, ca iti este frig sau prea cald, nu incerca sa iti grabesti cainele sa isi faca nevoile mai repede in momentul in care il scoti afara. Asemenea multor oameni, si acesta are un intreg ritual atunci cand vine vorba de acest subiect. Trebuie sa isi gaseasca locul perfect in functie de un anumit amestec de mirosuri si sa isi marcheze corect teritoriul. Iar trasul de lesa nu il ajuta prea mult.

6. Cainii au vise asemenea oamenilor

La fel ca noi, oamenii, si cainii viseaza atunci cand se odihnesc, fie imaginandu-si ca se joaca afara, fie amintindu-si un moment distractiv petrecut alaturi de tine. Este destul de usor sa iti dai seama de acest lucru, labele si ochii acestora zvacnindu-se de regula in somn.

7. Cainele tau are un al saselea simt

Daca il observi ca scoate anumite scancete, incearca sa se ascunda sau se misca intr-un mod haotic, este foarte probabil sa simta ca urmeaza sa se intample ceva rau. De aceea, ai putea acorda o atentie suplimentara acestor mici detalii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea